Διαβάστε την απάντηση της Ι.Μ. Σύρου & Μυκόνου για τα δημοσιεύματα που αφορούν τα 190 στρέμματα στην Λια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

   Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

1. Απλές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, που εμπεριέχουν προσφορές αξιοποίησης Μοναστηριακών ή Ενοριακών κτημάτων τις  οποίες λαμβάνουμε καθημερινά, πλην όμως αφορούν κτήματα, για τα οποία δεν έχει εκδοθεί σχετική προκήρυξη δημοσίου διαγωνισμού ή πρόσκληση ενδιαφέροντος, δεν παράγουν οιοδήποτε έννομο αποτέλεσμα και ως εκ τούτου εκτιμώνται ελεύθερα. 

2.  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ γνωρίζει και επιβλέπει το επιτελούμενο από του Κληρικούς του έργο, τους οποίους και περιβάλλει με την απόλυτη εμπιστοσύνη του.

3. Οι υπαγόμενες στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου Ιερές Μονές, ως Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, διοικούμενες από το Ηγουμενοσυμβούλιο αυτών, προχωρούν στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, πάντα με σκοπό την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων διαχειριστικών τους αναγκών, των υποχρεώσεών τους προς το Κράτος και την άσκηση του φιλανθρωπικού τους έργου, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων που ισχύουν, και τηρώντας τις διαδικασίες δημοσιότητας και διαφάνειας που απαιτούνται κατά περίπτωση,  αλλά και εκπληρώνοντας στο ακέραιο, τις πάσης φύσεως υποχρεώσεις της προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Ερμούπολη, 28 Μαῒου  2022


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: