Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Κάλεσμα για τις φετινές Αποκριές (video)

Από τις ευχάριστες εκπλήξεις, δείγμα γραφής ότι υπάρχει εξωστρέφεια στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Σχεδόν δύο μήνες πριν από την εορταστική περίοδο των Αποκριών και ο Δήμος προχώρησε μέσω video σε κάλεσμα για συμμετοχή στην “Ναξιώτικη Αποκριά” που ως γνωστό θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15-17 Μαρτίου…

Τι αναφέρει η πρόσκληση για παρουσία στη Νάξο και η οποία συνοδεύεται από σχετικό video

“Τον πρώτο μήνα της φετινής άνοιξης, την περίοδο που η φύση φοράει τα καλά της και ο λαμπερός κυκλαδίτικος ήλιος  αντανακλάται στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, υπάρχει ένα μαγικό νησί που η αύρα του σε αιχμαλωτίζει στα ολόλευκα σοκάκια του, μα και στα άδυτα της μακραίωνης ιστορίας του!

Σε αυτό το μοναδικό ανοιξιάτικο Κυκλαδίτικο τοπίο, στη Νάξο του Διονύσου,  τα Ανθεστήρια συναντώνται με την παράδοση και σύγχρονες δημιουργίες, συνθέτοντας ένα μείγμα γεμάτο σαγήνη και μυστήριο!

Η Ναξιώτικη Αποκριά, με εκδηλώσεις και δρώμενα που αναδεικνύουν την πλούσια και ξεχωριστή πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, πλημμυρισμένη με τα χρώματα των Κορδελάτων και τους ήχους των Κουδουνάτων, με Φουστανελάδες και μπαϊράκια, με Μαινάδες και Σατύρους, Λαμπαδηφόρους και Καρναβαλιστές σε καλεί κι εφέτος, να γευτείς τη μαγεία της.

Κέφι, μυσταγωγία, αρχέγονες τελετές, τσαμπούνες και ντουμπάκια αποτελούν τα βασικά συστατικά για τη δημιουργία αναμνήσεων που θα μας συντροφεύουν μια ζωή…

ΝΑΞΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑ 2024 /  15-16-17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024″

naxospress


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!