Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας, Πιερρακάκης, Χρυσοχοΐδης οι δημοφιλέστεροι υπουργοί – Τι δείχνουν οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Δείτε τι ποσοστά συγκεντρώνουν – Το 48% δηλώνει ότι οι ευρωεκλογές δεν αποτελούν ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, ενώ το 47% λέει ότι θα διαμαρτυρηθεί στην κάλπη

Nίκος ΔένδιαςΚυριάκος Πιερρακάκης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι οι τρεις δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Από τις αυθόρμητες απαντήσεις στο ερώτημα για τους πιο επιτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση με ποσοστό 30% ενώ ο υπουργός Παιδείας συγκεντρώνει ποσοστό 15%. Ακολουθούν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 12%, Κωστής Χατζηδάκης με 8% και Άδωνις Γεωργιάδης με 7%. Nα σημειωθεί ωστόσο ότι το 34% των ερωτηθέντων απαντά «Κανένας» ενώ το 18% δεν τοποθετείται.

alco_02
alco_03

Η κατάταξη αυτή δεν αλλάζει ούτε στις απαντήσεις των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι θεωρούν τον κ. Δένδια ως τον πλέον επιτυχημένο υπουργό με ποσοστό 49% και αμέσως μετά τον Κυριάκο Πιερρακάκη με 36%.

Σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου οι εκλογείς είναι διχασμένοι. Το 48% δηλώνει ότι οι ευρωεκλογές δεν αποτελούν ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας ενώ το 47% αναφέρει ότι θα διαμαρτυρηθεί στην κάλπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των πολιτών που θέλουν να στείλουν ψήφο διαμαρτυρίας έχει αυξηθεί κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουαρίο (40%).

Τέλος, σε ότι αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 65%. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 5 μονάδες σε σχέση με την μέτρηση του Φεβρουαρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 56% (+2% από την προηγούμενη μέτρηση) και το ΠΑΣΟΚ στο 80% (-5% από τον Φεβρουάριο).

alco_04
alco_09
alco_06
alco_07
alco_08
alco_05
alco_01

protothema.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!