Δημοσκόπηση Μetron Analysis: Στις 10,2 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Στο 14,2% το ΠΑΣΟΚ

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis, με τη ΝΔ να προηγείται με 10,2% από τον ΣΥΡΙΖΑ – Επίσης, πάνω από 7 στους 10 αξιολογούν αρνητικά την αντιπολίτευση που ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ

Διψήφια διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Μetron Analysis για λογαριασμό του Mega. Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου ο κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 36,5% και η αξιωματική αντιπολίτευση 26,3%, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο 14,2%, το ΚΚΕ στο 6%, την Ελληνική Λύση στο 4,3% και το ΜεΡΑ25 στο 4,5%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα είναι στις 20 μονάδες, καθώς ο πρωθυπουργός είναι στο 37 και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο 17, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να είναι στο 6 και τον «κανένα» στο 27. Οι πολίτες αξιολογούν ως σημαντικότερο πρόβλημα την ακρίβεια και έπονται η οικονομία, η εξωτερική πολιτική – πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και το πολιτικό σύστημα – πολιτικοί.

Σχετικά με την πορεία τη χώρας, το 36% θεωρεί ότι η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 56% θεωρεί πως κινείται προς τη λάθος. Η εντύπωση της πλειοψηφίας για το έργο της κυβέρνησης είναι θετική (39%), ενώ για το έργο της αντιπολίτευσης αρνητική (72%). To 44% αξιολογεί θετικά τον Πρωθυπουργό, ενώ το 21% τον αξιολογεί αρνητικά. Τον Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το 50% τον αξιολογεί με θετικό πρόσημο αλλά το 71% με αρνητικό.

reader.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: