Δημοσκόπηση Opinion: Στις 19,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, νέα πτώση για ΣΥΡΙΖΑ

Με μόνο αντίπαλο τον «Κανένα» ο Μητσοτάκης για τη θέση του πρωθυπουργού – Ακρίβεια, οικονομία και εγκληματικότητα τα μεγαλύτερα προβλήματα – Ναι στα μη κρατικά ΑΕΙ, όχι στις καταλήψεις – Κέρδη για την Ελληνική Λύση

Μεγάλη διαφορά, που αγγίζει τις 20 μονάδες για τις ευρωεκλογές, εξασφαλίζει η Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ ενόψει των ευρωεκλογών, σύμφωνα με μέτρηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action 24. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει και νέα πτώση, ενώ η συγκυρία φαίνεται ότι ευνοεί την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία εμφανίζεται στην τέταρτη θέση για τις ευρωεκλογές, οριακά ψηλότερα από το ΚΚΕ. 

Παρότι το προηγούμενο διάστημα η επικαιρότητα κυριαρχήθηκε από το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, πράγμα που είχε συνέπειες για τη ΝΔ, κανένα από τα κόμματα στα αριστερά της δεν εισπράττει κέρδη και το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να συγκεντρώνει στην εκτίμηση ψήφου ποσοστά μεγαλύτερα από εκείνα που είχε λάβει στις ευρωκάλπες του 2019. 

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν συμπεριλαμβάνεται στα προβλήματα που θεωρούνται σημαντικά από την κοινωνία – με τα τρία πρώτα να παραμένουν η ακρίβεια, η οικονομία και η εγκληματικότητα, ακολουθούμενα από την κατάσταση στη δημόσια Υγεία, την Παιδεία και την ανεργία. 

Πάνω από ένας στους δύο ψηφοφόρους δεν θεωρούν ικανοποιητικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους αγρότες – ωστόσο, η πλειοψηφία αντιτίθεται στο κλείσιμο των δρόμων. 

Τα κόμματα και οι ευρωκάλπες

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να έχουν διαρροές ενόψει ευρωεκλογών – ενώ κόμματα όπως η Ελληνική Λύση και η Νέα Αριστερά δείχνουν να ευνοούνται από την παραδοσιακά «χαλαρή» ψήφο στην ευρωκάλπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελληνική Λύση ξεπερνά για πρώτη φορά το ΚΚΕ για την τέταρτη θέση, αλλά μόνον για τις ευρωεκλογές, καθώς στο ενδεχόμενο εθνικών εκλογών το κόμμα του Περισσού εμφανίζεται καθαρά τρίτο. 

Δείτε τη δημοσκόπηση: 

action24_dimoskopisi_1
action24_dimoskopisi_2
action24_dimoskopisi_3
action24_dimoskopisi_4
action24_dimoskopisi_5
action24_dimoskopisi_6
action24_dimoskopisi_7
action24_dimoskopisi_8
action24_dimoskopisi_9
action24_dimoskopisi_10

protothema.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!