Δύναμης Ψυχής: Το έργο Mαξιλάρι Kαρδιάς

Τα μέλη της Δύναμης Ψυχής θα συγκεντρωθούν τη Δευτέρα 4 Μαρτίου για να γεμίσουν και να ράψουν μαξιλάρια καρδιάς από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο Γρυπάρειο. Για όσους θα παρευρεθούν παρακαλούμε να κρατάτε: ψαλίδι, βελόνες, λευκό, ροζ ή μπλε νήμα.

Τα μαξιλάρια καρδιάς είναι ένας απλός τρόπος για να βοηθήσετε τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού που έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση.

Το έργο ξεκίνησε όταν η Janet Kramer-Mai, νοσηλεύτρια ογκολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Erlanger στις ΗΠΑ. Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2001. Τρεις από τις θείες της έφτιαξαν και έστειλαν ένα μαξιλάρι σε σχήμα καρδιάς για να το χρησιμοποιήσει μετά την εγχείρηση.

Το μαξιλάρι καρδιάς εφαρμόζει άνετα κάτω από τη μασχάλη, μπορεί να απαλύνει τον πόνο της χειρουργικής τομής, να προστατεύσει από τυχαία μικροατυχηματα, να βοηθήσει στην ανακούφιση του οιδήματος και να μειώσει την ένταση του ώμου. Τα μαξιλάρια δίνονται στους ασθενείς αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση για να τους βοηθήσουν να ανακτήσουν τη δύναμή τους.

Το έργο ήρθε στην Ελλάδα το 2007 μέσω της Αμερικανικής Οργάνωσης Γυναικών Ελλάδας (AWOGreece). Από τότε η AWOGreece έχει παραδώσει περισσότερα από 2000 μαξιλάρια σε νοσοκομεία της Αττικής.

Τα μαξιλάρια καρδιάς είναι όλα βαμβακερά με υπό αλλεργική γέμιση και είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές άνεσης για τοποθέτηση. Είναι πολύχρωμα και φέρνουν ευθυμία καθώς και ανακούφιση από τον πόνο. Είναι μια καρδιά που πρέπει να κρατηθεί για τον ασθενή, γεμάτη αγάπη και θετική ενέργεια, ραμμένη από γυναίκες για γυναίκες. Κάθε μαξιλάρι καρδιάς παραδίδεται σε πλαστική σακούλα με μια κάρτα που εξηγεί πώς να χρησιμοποιήσετε το μαξιλάρι.


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!