Η ελληνική αεροπορική εταιρεία Cycladic θέλει να μετατρέψει τα αεροσκάφη της σε ηλεκτρικά

Στρατηγική συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία Monte Aircraft Leasing Limited για την έναρξη σταδιακής μετατροπής των 3 Cessna Grand Caravan σε ηλεκτροκίνητα.

Τη χρονιά εξόδου από την πανδημία, το 2022 «γεννήθηκε» η Cycladic, μια καθαρά ελληνική εταιρεία η οποία συνδέει μεταξύ τους νησιωτικούς προορισμούς.

Με έδρα την Πάρο και στόλο 3 νέα καινοτόμα Cessna Grand Caravan με χωρητικότητα από 8 έως 12 επιβάτες, η εταιρεία συνδέει με κανονικές πτήσεις, 6 νησιωτικούς προορισμούς: Σύρο, Νάξο, Πάρο, Αστυπάλαια, Ηράκλειο και Μήλο, προσφέροντας μια ξεχωριστή ευκαιρία μετακίνησης, καθώς προηγουμένως οι προορισμοί συνδέονταν μόνο με πλοία, ελικόπτερα, ιδιωτικά αεροπλάνα ή μέσω εμπορικών πτήσεων με ανταπόκριση.

Η Cycladic βρίσκεται σε διαδικασία προκειμένου να προσθέσει τη Μύκονο αλλά και τη Σαντορίνη στο δίκτυο των προορισμών της, για το θερινό πρόγραμμα. Παράλληλα, συνεχίζει να εκτελεί και πτήσεις τσάρτερ, καθόλη την καλοκαιρινή περίοδο.

.
.

Το επενδυτικό πλάνο της Cycladic, προβλέπει αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη, με την εταιρεία να προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία Monte Aircraft Leasing Limited για την έναρξη προγράμματος σταδιακής μετατροπής του στόλου των αεροσκαφών της Cessna Grand Caravan σε ηλεκτροκίνητα, ώστε να εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους. Η διαδικασία μετατροπής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας του σχετικού νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου. Η Cycladic –επικεντρωμένη στη βιώσιμη αεροπλοΐα είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που προχωρά σε μια στρατηγική συνεργασία αυτής της μορφής.

huffingtonpost.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: