Βενζίνη: Παράλογες οι τιμές των 3 ευρώ στα νησιά λένε οι βενζινοπώλες, έρχονται μειώσεις κάτω από τα 2,20

Με… σπασμένα τα φρένα συνεχίζει η αύξηση στις τιμές των καυσίμων, με τη βενζίνη να σημειώνει νέο ρεκόρ στην αντλία, αφού στη νησιωτική Ελλάδα φτάνει έως και τα 3 ευρώ το λίτρο! Μιλώντας στο MEGA» η πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, σημείωσε πως παρά τις αυξήσεις, έχει αρχίσει σταδιακά μια μικρή αποκλιμάκωση στις τιμές, όμως, σημείωσε πως «δεν έχουν λογική αυτές οι αυξήσεις στα καύσιμα». Τη δεδομένη χρονική στιγμή «…έχουμε μέσο όρο στην Αττική 2.3 ευρώ/ λίτρο από τα 2.50 που είχε φτάσει».

Η πρόεδρος των βενζινοπωλών της Αττικής τόνισε πως «…όσο ανεβαίνει η τιμή, τόσο λιγότερα λίτρα δίνουμε και τόσο αυξάνεται το παρεμπόριο», για το οποίο ζήτησε αυστηρότερες κυρώσεις. «Πρέπει όσους πιάνουν, να τους παίρνουν την άδεια και να μην ξανανοίγει το πρατήριο. Έτσι θα πάρουν το μήνυμα όσοι ασχολούνται με το παρακράτος». Σύμφωνα με την κ. Ζάγκα, η κατανάλωση στα καύσιμα, λόγω των αυξημένων τιμών, σημείωσε πτώση έως και 30%, ενώ, όπως υπογράμμισε, δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στις τιμές κάτω των 2 ευρώ το λίτρο. «Τα μεγάλα ενεργειακά συμφέροντα και οι παραγωγοί του πετρελαίου έχασαν τεράστια ποσά τα δύο χρόνια της ακινησίας και θέλουν να τα πάρουν πίσω».

Βενζίνη: Φθηνή τιμή και… παρεμπόριο

«Αγώνας των βενζινοπωλών είναι η μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, που είναι τα 3/4 της τιμής», τόνισε η κυρία Ζάγκα που παράλληλα επισήμανε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα πρατήρια που δίνουν φθηνή βενζίνη, καθώς «το παρεμπόριο ανθεί». Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Fuel Pass 2 για το νέο επίδομα βενζίνης που θα φθάσει τα 100 ευρώ συνολικά για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Βενζίνη: Θα πέσει τιμή την επόμενη εβδομάδα

Μια ελαφρώς πιο… αισιόδοξη εκδοχή κατέθεσε ο πρόεδρος Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, ο οποίος μιλώντας στο Open, εκτίμησε ότι από την επόμενη εβδομάδα η τιμή της αμόλυβδης θα πέσει ακόμη και κάτω από τα 2 ευρώ! Ο Παπαγεωργίου εκτίμησε ότι η τιμή της βενζίνης θα μπορούσε να πέσει ακόμη και κάτω από τα 2 ευρώ την επόμενη βδομάδα: «Έχουμε καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση τζίρου -τουλάχιστον 20%- στα πρατήρια υγρών καυσίμων τα τελευταία 8 χρόνια. Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε την αμόλυβδη κάτω από τα 2,20 ευρώ το λίτρο», πρόσθεσε.

Τέλος τόνισε πως με την άφιξη του Fuel Pass 2, η τιμή στην αντλία για τους οδηγούς των ΙΧ θα είναι φτάσει κάτω από τα 2 ευρώ, κάτι που θα είναι μεγάλη ανάσα για τους εκδρομείς του Ιουλίου και του Αυγούστου. Όπως εξήγησε, παρατηρείται μεγάλη πτώση τζίρου στα πρατήρια υγρών καυσίμων τα τελευταία 8 χρόνια κάτι που σημαίνει πως έχει πέσει η κατανάλωση και σε μία πτωτική πορεία αργεί αυτό να αποτυπωθεί στις αντλίες. «Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αποκλιμάκωση των τιμών, έχουν πέσει 12 έως 14 λεπτά το λίτρο, τόσο η βενζίνη όσο και το πετρέλαιο κίνησης, σε σχέση με αυτό που είχαμε πριν 20 μέρες».

«Το χειμώνα στο 1,70 το πετρέλαιο θέρμανσης»

«Παρά την μεγάλη μείωση που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα στο πετρέλαιο κίνησης, πιθανότατα να δούμε υψηλότερη τιμή αύριο και να έρθει να καλύψει αυτή την μείωση» εκτίμησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου. Επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει μια μικρή μείωση στην αμόλυβδη βενζίνη που έχει φέρει την μέση τιμή πανελλαδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα στα 2,33 ευρώ, ενώ στην υπόλοιπη και την νησιωτική Ελλάδα είναι πολύ παραπάνω η τιμή, ο κ. Ασμάτογλου ανέφερε ότι η πορεία των διεθνών τιμών του αργού είναι λίγο ανοδική. «Θεωρώ ότι θα πάνε προς τα πάνω ξανά οι τιμές αυτές που μειώθηκαν. Άλλωστε δεν είναι σχετικό το αργό πετρέλαιο με το διυλισμένο προϊόν, έχουμε δει να μειώνεται η τιμή του διεθνούς πετρελαίου, να μειώνεται η βενζίνη και να αυξάνεται το πετρέλαιο κίνησης ή και το αντίθετο, άρα λοιπόν δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα» συμπλήρωσε.

Απαντώντας στο πόσο πιθανό είναι το σενάριο μέχρι τέλος του καλοκαιριού να έχει φτάσει η αμόλυβδη τα 3 ευρώ, ανέφερε ότι ο οίκος αξιολόγησης Moody’s έκανε μια πρόβλεψη ότι οι διεθνείς τιμές του αργού θα φτάσουν στα 300 δολάρια. «Απόλυτη καταστροφή» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αυτό ο κ. Ασμάτογλου, επαναλαμβάνοντας πως δεν υπάρχει βεβαιότητα για τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και λίγους μήνες πριν τον επόμενο χειμώνα, ο κ. Ασμάτογλου επισήμανε πως ακόμα και σταθερές να μείνουν οι σημερινές τιμές, τα νοικοκυριά θα έχουν απέναντί τους ένα πολύ υψηλό κόστος στο πετρέλαιο θέρμανσης. «Με αυτή την μείωση που είδαμε το προηγούμενο διάστημα και κατέβηκε από τα 2 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης αν σήμερα ξεκινούσε το πετρέλαιο θέρμανσης θα είχε 1,70 ευρώ. Πώς μπορεί να το αντέξει αυτό μια ελληνική οικογένεια;» αναρωτήθηκε ο κ. Ασμάτογλου.

reader.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: