Εγκρίθηκε επένδυση για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μύκονο

Όλο και περισσότερες επενδύσεις βλέπουν τα ελληνικά νησιά πάνω στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας με τα πιο δημοφιλή από αυτά να δέχονται τη μία επένδυση μετά την άλλη από επιχειρήσεις που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τα παγκοσμίου φήμης νησιά του Αιγαίου και τα πλήθη τουριστών που προσελκύουν κάθε τουριστική σεζόν.

Ιδίως τα πιο γνωστά από τα νησιά των Κυκλάδων, κυρίως φέτος μετά την αναβίωση του τουρισμού κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν, έχουν γίνει και πάλι πεδίο επενδύσεων για πολυτελή καταλύματα και ξενοδοχειακές μονάδες.

Το παγκοσμίου φήμης τουριστικό νησί της Μυκόνου γίνεται και πάλι φέτος αποδέκτης τέτοιων επενδύσεων καθώς αρκετές επιχειρήσεις έχουν καταθέσει και λάβει έγκριση από αρμόδιους φορείς για δημιουργία πολυτελών ξενοδοχείων.

Η νέα επένδυση στη Μύκονο

Πρόσφατα η επιχείρηση «ΤΑΤΙΑΝΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ι.Κ.Ε.» με δ.τ. «ΤΑΤΙΑΝΚΟ Ι.Κ.Ε.» έλαβε έγκριση για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε΄ κύκλος), του επενδυτικού της πλάνου που αφορά την ίδρυση πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων στο νησί της Μυκόνου.

Συγκεκριμένα το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει την δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή «Διβούνια» Καλαφάτη, της Δημοτικής Ενότητας Μυκόνου, του Δήμου Μυκόνου, το οποίο θα είναι δυναμικότητας, 8 δωματίων και 53 κλινών.

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης βρίσκεται στα 4.058.000,00 ευρώ με το συνολικό ενισχυόμενο κόστος να βρίσκεται επίσης στα 4.058.000 ευρώ ανά τ.μ.

Στο επενδυτικό πλάνο θα χορηγηθεί ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης η οποία σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα είναι ύψους 1.139.740,00 ευρώ.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι από την υλοποίηση της νέας επένδυσης, οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν ανέρχονται σε 5,40 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

bizness.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: