Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου

Την Τρίτη (05/03) και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί η 1η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στο Δημαρχείο Μυκόνου,

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης.

Το δημοτικό συμβούλιο συγκαλείται υποχρεωτικά κάθε δύο (2) μήνες σε ειδική συνεδρίαση, κατά την οποία η δημοτική αρχή λογοδοτεί για το έργο και τη δράση της.

Στη συνεδρίαση αυτή, η οποία είναι δημόσια, συζητούνται έως δέκα (10) θέματα τα οποία τίθενται από τους δημοτικούς συμβούλους και επιπλέον έως δύο (2) θέματα τα οποία τίθενται από τους προέδρους συμβουλίων δημοτικών κοινοτήτων καθώς και τους προέδρους δημοτικών κοινοτήτων, και στα οποία απαντάει εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής.

H παράλειψη σύγκλησης της διμηνιαίας αυτής συνεδρίασης, ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχουν προταθεί θέματα από τους δημοτικούς συμβούλους ή τους προέδρους δημοτικών κοινοτήτων ή προέδρους συμβουλίων δημοτικών κοινοτήτων, για λόγους που δεν άπτονται ανωτέρας βίας, αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Στην περίπτωση που το συμβούλιο δε συγκληθεί από τον πρόεδρο, η ειδική συνεδρίαση μπορεί να πραγματοποιηθεί κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου, της δημοτικής επιτροπής ή του ενός τρίτου (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του.


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!