ΕΚΑΒ: Moτοσικλετιστές-διασώστες μετακινούνται σε Σύρο, Μύκονο, Νάξο και Σαντορίνη – Τι λέει διασώστης

Μοτοσικλετιστές – διασώστες του ΕΚΑΒ πηγαίνουν στα νησιά για να συνδράμουν στις αυξημένες ανάγκες των νησιών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για το σημαντικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει την κάλυψη σε Σύρο, Μύκονο, Νάξο, Σαντορίνη και προσεχώς σε Πάρο και Ρόδο μίλησε στην ΕΡΤ ο υπεύθυνος της αποστολής ταχείας ανταπόκρισης, Απόστολος Δάμκαλης.

«Εμείς οι μοτοσικλετιστές διασώστες του ΕΚΑΒ χρησιμοποιούμε την ευελιξία του μέσου, αλλά πάνω απ’ όλα τις δεξιότητες και τις γνώσεις τις οποίες έχουμε. Φτάνουμε γρήγορα και κάνουμε αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε για να κρατήσουμε έναν άνθρωπο στη ζωή, το οποίο ό, τι πιο σημαντικό» ανέφερε ο κ. Δάμκαλης.

Κάθε δευτερόλεπτο μετράει

Μιλώντας για τον τρόπο δράσης τους τόνισε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του επιχειρούν άμεσα φτάνοντας στα περιστατικά πριν από τα ασθενοφόρα. «Η μηχανή έχει αυτό το αβαντάζ και αυτό εκμεταλλευόμαστε» δήλωσε δείχνοντας στην ρεπόρτερ της ΕΡΤ τον κρίσιμο εξοπλισμό.

«Έχουμε όλα τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση ενός πολυτραυματία. Έχουμε κιτ εγκαυμάτων και αντιμετώπισης τραυματία, κιτ διαχείρισης αεραγωγού για ενήλικες και για παιδιά. Έχουμε αυτόματο απινιδωτή, έχουμε αναλογικό καρδιογράφημα ο οποίος δίνει άμεση εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ και φιάλη οξυγόνου. Ό, τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε έναν τραυματία ή έναν ασθενή» λέγοντας ότι και τα δευτερόλεπτα μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

Μηχανές με πλήρωμα διασώστες του ΕΚΑΒ υπάρχουν πέραν από την Αθήνα, υπάρχουν και σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης. Αυτή η δράση είναι η πρώτη που γίνεται σύμφωνα με το νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΕΚΑΒ.

zougla.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!