Ελλάδα: Λύσεις μακριά από τον μαζικό τουρισμό

Πώς μπορεί κανείς να κάνει διακοπές σε μαγευτικούς προορισμούς της Ελλάδας, μακριά από τον μαζικό τουρισμό; Τα γερμανικά μέσα δίνουν τις απαντήσεις.

Η Ελλάδα είναι διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο για τις μαγευτικές παραλίες, το ζεστό και ηλιόλουστο καλοκαίρι της, προσελκύοντας δεκάδες εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Η γοητεία του ελληνικού καλοκαιριού όμως έχει και τα αρνητικά της: «Οι παραλίες είναι συχνά υπερπλήρεις και γίνεται πραγματική μάχη για μία θέση σε αυτές», παρατηρεί το Merkur.de.

«Πέραν του ότι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για διακοπές είναι υπερπλήρεις, ένα από τα μειονεκτήματα του μαζικού τουρισμού είναι και η αυξανόμενη μονοπώληση των παραλιών από τα ξενοδοχεία. Σε αυτό περιλαμβάνονται και οι ξαπλώστρες, τις οποίες τοποθετούν τα ξενοδοχεία σε όλο το μήκος των παραλιών, διαθέτοντας ή ενοικιάζοντάς τες στους πελάτες τους».

Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση λαμβάνει τώρα τα μέτρα της, αυστηροποιώντας το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο που θα ισχύει για το επόμενο καλοκαίρι – μεταξύ άλλων προβλέπεται πως το 70% της εκάστοτε παραλίας θα πρέπει πλέον να παραμένει ελεύθερο, χωρίς ξαπλώστρες.

Από τις νέες ρυθμίσεις «θα επωφεληθούν τόσο οι ντόπιοι κάτοικοι όσο και οι τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία που δεν είναι παραλιακά, οι οποίοι δυσκολεύονταν μέχρι πρότινος να βρουν λίγο χώρο στις παραλίες που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο», σχολιάζει το γερμανικό μέσο.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος που θέλει να επισκεφθεί μερικούς από τους πιο όμορφους καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα, αποφεύγοντας όμως και τα σημεία που είναι γεμάτα κόσμο; Να πάει για «islandhopping με σκάφος στα ελληνικά νησιά», δίνει την απάντηση η Welt.

Εάν κλείσει κανείς ένα τουρ με ένα πολυτελές σκάφος της εταιρείας κρουαζιέρων Variety Cruises, θα μπορέσει να ταξιδέψει για μία εβδομάδα στους «κλασικούς προορισμούς της Ελλάδας», αποφεύγοντας ταυτοχρόνως «τους χιλιάδες τουρίστες που υπάρχουν σε ένα τυπικό κρουαζιερόπλοιο».

Σε αυτές τις διακοπές «δεν υπάρχει το άγχος που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός – αντιθέτως οι ταξιδιώτες νιώθουν περισσότερο σαν να ταξιδεύουν με το γιοτ ενός φίλου τους. Και καθώς το σκάφος είναι ευέλικτο, μπορεί να προσεγγίσει και μικρές περιοχές και κόλπους, που τα “κανονικά” κρουαζιερόπλοια δεν μπορούν να επισκεφθούν».

Η διαδρομή ξεκινάει με πρώτη στάση στη Δήλο και το ιερό του Απόλλωνα, εν συνεχεία στη Μύκονο, το «νησί των πάρτι» και τη μαγευτική Σαντορίνη. Ακολούθως το σκάφος κατευθύνεται προς τις αμμώδεις παραλίες της Κρήτης, ενώ περιλαμβάνεται και μία επίσκεψη στην Κνωσό.

Μετά έχουν σειρά τα Κύθηρα, με τις «όμορφες θέες, τα κρυστάλλινα νερά και τις καταπληκτικές ταβέρνες», ενώ το ταξίδι ολοκληρώνεται στην Πελοπόννησο, στη Μονεμβασιά, το «Γιβραλτάρ της Ανατολής» με τα μεσαιωνικά στοιχεία, στην παραλία Φωκιανού στην Αρκαδία και στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας και προσωρινό τόπο διαμονής του Οθωνα της Βαυαρίας.

dimoprasion.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!