Ένα Μυκονιάτικο κρασί φιγουράρει στα καλύτερα

Τριάντα ένα κρασιά που κρύβουν μέσα τους τον ήλιο και τα μελτέμια των Κυκλάδων. Κορυφαία ασύρτικα, ιδιότροπες νησιωτικές ποικιλίες, βραχώδεις αμπελώνες σκαρφαλωμένοι σε ξερολιθιές, μικρές εμφιαλώσεις, οινοποιοί με ταμπεραμέντο…

Μύκονος

Μαυροτράγανο, Μικροοινοποιείο Ξυδάκη

Ο Γιώργος Ξυδάκης, αν και οδοντίατρος στο επάγγελμα, αγαπάει το κρασί και έχει δημιουργήσει ένα μικροοινοποιείο στη Μύκονο από το 2001, με τοπικές ποικιλίες της Μυκόνου και των διπλανών νησιών, με μια προσέγγιση πιο ήπιας και σπιτικής οινοποίησης, χωρίς πρόσθετα και εργοστασιακές ζύμες. Το Μαυροτράγανό του έχει χαρακτήρα, είναι πιο δροσερό, ελαφρύ, με έντονο φρούτο και μέτριο προς γεμάτο σώμα. Τέλειο ταίρι για κεφτέδες κοκκινιστούς.


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!