ΕΝΦΙΑ: Η εκτύπωση βήμα- βήμα μόλις βγουν τα εκκαθαριστικά

Ο επόμενος μήνας φέρνει και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, τα οποία αναμένεται να αναρτηθούν το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν μικρό χρονικό περιθώριο για την καταβολή της πρώτης δόσης, καθώς η πληρωμή της θα πρέπει να γίνει έως τις 30 Απριλίου.

Φέτος η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 11 δόσεις, μία παραπάνω σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό θα αλλάξει ξανά το 2025, καθώς οι δόσεις θα γίνουν 12, με την πρώτη να καταβάλλεται τον Μάρτιο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης ακινήτου πληρώνει συνολικά 500 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ, έως πέρυσι η δόση ήταν 50 ευρώ, φέτος θα γίνει 45,45 και την επόμενη χρονιά θα καταβάλλει 41,66 ευρώ μηνιαίως.

Η διαδικασία για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Μόλις αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να τα βρουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

enfia1

Αφού κάνουν κλικ στο πεδίο «Είσοδος στην εφαρμογή», στη συνέχεια θα πληκτρολογήσουν τους κωδικούς Taxisnet.

enfia2

Μετά την είσοδο στην εφαρμογή της περιουσιακής κατάστασης, επιλέγουν αριστερά τη χρονιά που θέλουν και κάνουν κλικ στο «εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το 2024. Σε αυτό αναγράφονται οι δόσεις, τα ποσά και οι προθεσμίες. Έτσι «κατεβάζουν» το αρχείο pdf, το οποίο μπορούν να εκτυπώσουν.

enfia3

dnews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!