
Όπως έγραψε χτες το Dnews, η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη μέσα στον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 20 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές.
Η κυβέρνηση όρισε ως χαμηλότερο πλαφ΄ον τα 45.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα για να λάβει κάποιος την επιστροφή. Εκτιμάται ότι το 30% των καταναλωτών ήτοι 1,3 εκατομμύρια καταναλωτές είναι αυτοί που θα λάβουν τα μεγαλύτερα ποσά καθώς είχαν κατανάλωση πάνω από 300 κιλοβατώρες,που δεν έχει επιδοτηθεί από το κράτος.
Βήμα βήμα η διαδικασία στο power pass
Ο καταναλωτής δεν θα χρειάζεται να εισάγει τις χρεώσεις. H διαδικασία αυτή θα γίνεται απευθείας από τις εταιρείες – παρόχους ενέργειας. Aυτό που θα κάνει είναι να εισέρχεται στην πλατφόρμα όπου θα εμφανίζεται η πρώτη κατοικία σύμφωνα με το Ε1, το ρολόι και το ποσοστό χρήσης.
Κατόπιν θα συναινεί στην ορθότητα των στοιχείων ενώ σε περίπτωση που τα στοιχεία δεν είναι ορθά θα προχωρά στην επικαιροποίηση τους ενώ παράλληλα υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται στην εφορία η οικία ως πρώτη κατοικία. Σε ό,τι αφορά τους φοιτητές θα λάβουν επίδομα εφόσον το δηλώνουν ως κύρια κατοικία.
Πριν βγει κανείς από την πλατφόρμα θα πρέπει να δηλώνει το ΙΒΑΝ στο οποίο θα πιστωθούν εντός του Ιουνίου τα χρήματα που θα δοθούν από το κράτος και μετλα τα στοιχεία των χρεώσεων ρεύματος, για κάθε ρολόι, θα αντλούνται από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.
Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Δήμαρχος Μυκόνου: Στο κενό η προσπάθεια δυσφήμισης της Μυκόνου
- “Fast Ferries Andros” – Η επίσημη ανακοίνωση για τη μηχανική του βλάβη
- Συνελήφθη για λιπομαρτυρία – Τον αναζητούσαν στις Κυκλάδες
- Καιρός: Προ των πυλών η «κακοκαιρία εξπρές»
- Στριμώχνει την κυβέρνηση το ράλι στα ενοίκια: Στο τραπέζι η μείωση φόρων και στο βάθος… ενοικιοστάσιο