Επιταγή ακρίβειας: Στο «τραπέζι» αλλαγές και νέοι δικαιούχοι για το έκτακτο επίδομα

Αλλαγές και νέοι δικαιούχοι για την επιταγή ακρίβειας έρχονται σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Ουπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, το πρωί της Δευτέρας, 17 Οκτωβρίου, βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή του ΑΝΤ1 και μίλησε για την επιταγή ακρίβειας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες βελτιώσεις στο έκτακτο επίδομα ύψους 250 ευρώ.

Η επιταγή ακρίβειας ύψους 250 ευρώ αναμένεται να κατατεθεί σε δυο δόσεις στους δικαιούχους. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και φέτος θα είναι η ίδια με αυτή που ακολουθήθηκε τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Η ΑΑΔΕ θα αντλήσει απευθείας τα οικονομικά στοιχεία, θα ελέγξει τους δικαιούχους και μετά θα δοθεί η εντολή πληρωμής.

Επιταγή ακριβείας: Σε δύο δόσεις η πληρωμή

Οι δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η έξτρα δόση του επιδόματος παιδιού και οι ΑμεΑ.

Ορισμένοι από τους δικαιούχους όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι ανήκουν στον ΕΦΚΑ και άλλοι, όπως οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ανήκουν στον ΟΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με πηγές και πληροφορίες, θα γίνει ξεχωριστή πληρωμή σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες.

Αυτές είναι οι εξής:

  • Η μία θα γίνει πριν τις 25 Δεκεμβρίου, πριν τα Χριστούγεννα δηλαδή &
  • Η άλλη θα γίνει λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου

Ειδικότερα, παρότι είχε εννοηθεί ότι μπορεί και να πληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, η Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, έδωσε την επικρατέστερη ημερομηνία. Όπως είπε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός:

«Όλα τα επιδόματα παλιά μέχρι το 2019 δινόντουσαν κάθε μήνα διαφορετική ημέρα. Τώρα, τα δίνουμε την τελευταία εργάσιμη του μήνα. Αυτή η έξτρα ενίσχυση θα δοθεί πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, γύρω στις 20 Δεκεμβρίου».

Έτσι, περίπου στις 20 Δεκεμβρίου θα λάβουν τα 250 ευρώ:

  • Μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24 μήνες – στη βάση του μοντέλου που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας – που δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος,
  • Ευάλωτοι συνταξιούχοι με σύνταξη μέχρι 800 ευρώ
  • Ανασφάλιστοι υπερήλικες

Επιταγή ακρίβειας: Αλλαγές και νέοι δικαιούχοι

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες βελτιώσεις στην επιταγή ακρίβειας προκειμένου να συμπεριληφθούν και πολίτες που μένουν εκτός του μέτρου.

Σε ό,τι αφορά στο εάν θα διορθωθούν κάποιες στρεβλώσεις που έχουν προκύψει σχετικά με το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ, ο υπουργός δήλωσε πως θα το συζητήσει με το υπουργείο Οικονομικών για να δει τι περιθώρια υπάρχουν και πώς μπορεί να το αντιμετωπίσει . Όπως ανέφερε:

« Υπάρχουν περιπτώσεις τις οποίες ενδεχομένως κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι υπάρχουν, διότι συνδυάζονται διάφορα τέτοια στοιχεία» 

neolaia.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: