Καιρός: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία – Με ισχυρά φαινόμενα βροχές και καταιγίδες

Ανατροπή του καιρού με ισχυρά φαινόμενα βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της χώρας μας, μετά το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόβλεψη του έμπειρου μετεωρολόγου Νίκου Θεοδοσόπουλου.

Η ξαφνική αυτή ανατροπή θα συνοδεύεται από πυκνότητα αστραπών και κεραυνών και τοπικών χαλαζοπτώσεων  με τη βοήθεια των βοριάδων που θα πνέουν με κορύφωση την Τρίτη 5 έως 6 και ριπές στα 7.

Πιο αναλυτικά το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα φτάσει στην Πάτρα στους 35 με 36 βαθμούς και ηλιοφάνεια.  Η ζέστη θα διατηρηθεί και από τα μέσα της ερχομένης εβδομάδας από την Τετάρτη στην Δυτική Ελλάδα και προς το τέλος της θα επιμείνει το βοριαδάκι και η θερμοκρασία στους 35 με 36 βαθμούς.

Ωστόσο, στην περιοχή της Αιγιάλειας και στην Ανατολική Ελλάδα θα επιμείνουν τα φαινόμενα έως στην Τετάρτη. Άρα από την Πέμπτη 7 του μήνα θα σταματήσουν τα φαινόμενα σε όλη την χώρα.

Οπότε το χαμηλό σύστημα στην ανώτερη ατμόσφαιρα  που έρχεται από την Βόρεια Ευρώπη με την ενίσχυση των βοριάδων αποτρέπει την εξέλιξη του καύσωνα από τη Δυτική προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Εστιάζοντας στον χώρο της περιοχή μας θα επανέλθουμε με νεότερα στοιχεία για το πώς θα επηρεαστεί από αυτά τα φαινόμενα των βροχοπτώσεων . Τέλος. στην περιοχή του Έβρου που καίγεται από τις πυρκαγιές θα βρέξει από Δευτέρα έως Τετάρτη 4 έως 6 Σεπτεμβρίου.

dete


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!