Έρχονται μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

Μπαίνει τέλος στην εισφορά που είχε επιβληθεί στις μονάδες αερίου το 2022, με τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο μέτρο συγκέντρωσε τα πυρά της αγοράς με στελέχη να κάνουν λόγο για ρύθμιση που ερχόταν ενάντια στους ευρωπαϊκούς κανόνες. Το μέτρο όπως είχε ανακοινώσει το Νοέμβριο του 2022 ο τότε υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αφορούσε την εισαγωγή ειδικού τέλους ύψους 10 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.

Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει: «Για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ενεργειακού πολέμου, τη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας και για την ενεργειακή θωράκιση της χώρας μας εισάγουμε τέλος ύψους 10 ευρώ ανά θερμική mwh που θα επιβληθεί στις εταιρείες Ηλεκτροπαραγωγής για τις ποσότητες του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».

Καταργείται η ειδική εισφορά στις μονάδες αερίου

Τα έσοδα από το συγκεκριμένο φόρο προορίζονταν για το ταμείο ενεργειακής μετάβασης. Ώστε να τροφοδοτήσει στη συνέχεια τις επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος. Το μέτρο της εισφοράς το οποίο προκαλούσε σημαντική επιβάρυνση στους λογαριασμούς περιορίστηκε στη συνέχεια. Συγκεκριμένα, με ρύθμιση που πέρασε το Μάρτιο του 2023 επιβλήθηκε εισφορά 5% επι της μέσης μηνιαίας τιμής του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το ienergeia.gr εκτιμάται ότι η πλήρης κατάργηση του θα συμπαρασύρει ακόμα περισσότερο προς τα κάτω τους λογαριασμούς ρεύματος.

dnews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!