Φωτιά στη Ρόδο: Καίγονται σπίτια στα Λάερμα – Συγκλονιστικές μαρτυρίες από εθελοντές

Το χωριό είναι στο έλεος της φωτιάς – Έχουν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι – Ζημιές σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις στο Κιοτάρι – Εκρήξεις από αυτοκίνητα – Πάνω από 30 μέτρα οι φλόγες

Μια ακόμη εφιαλτική νύχτα ζει η Ρόδος. Το 112 ήχησε και πάλι το βράδυ του Σαββάτου για να εκκενωθούν το Γεννάδι και το Κιοτάρι ενώ η κατάσταση είναι τραγική στα Λάερμα τα οποία έχουν παραδοθεί στο έλεος της φωτιάς .

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Κώστας Στυλιανού ανέφερε ότι η φωτιά στο Κιοτάρι μπήκε μέσα στον οικισμό και έχει προκαλέσει ζημιές σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις. Επίσης ακούγονται εκρήξεις πιθανότατα από αυτοκίνητα. 

Στο Κιοτάρι υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και 6 υδροφόρες της Τοπικης Αυτοδιοίκησης που συνδράμουν το έργο τους. Αυτή τη στιγμή δεν έχει μείνει κανένας κάτοικος παρά μόνο οι δυνάμεις που επιχειρούν ανέφερε επίσης ο κ. Στυλιανού.

Αποκαλυπτικό ως προς τη μανία της φωτιάς είναι το βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολίτης απο τη Ρόδο, που αποτυπώνει το μέγεθος της πυρκαγιάς στο νησί, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κιοταρίου.

Ο κ. Καλαφατάς που βρίσκεται στο Γενάδι ανέφερε ότι έχει πλέον μεταβεί αρκετός κόσμος στην παραλία περίπου 500- 600 άτομα και θα ξεκινήσουν την μεταφορά τους με μικρά σκάφη σε ημερόπλοιο που φθάνει από τη Ρόδο. 

Στο σημείο βρίσκονται επίσης και τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα οποία αν παραστεί μεγάλη ανάγκη θα μεταφέρουν και αυτά τους επισκέπτες στο ημερόπλοιο.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Λαέρμων Α. Πατούνας ανέφερε ότι η φωτιά έχει πλέον κυκλώσει τα Λάερμα και καίγονται τα πρώτα σπίτια.

Δείτε την εικόνα από τη φωτιά στα Λάερμα που ανάρτησε στο Facebook ο γραμματέας της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Πόκκιας.

https://www.facebook.com/george.pokkias/videos/235445279404782/?ref=embed_video&t=0

Όπως είπε όλοι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής σε ασφαλές σημείο. 

Ο εθελοντής Βάιος Καλοπίτας που κινήθηκε νωρίτερα το βράδυ από τον Απόλλωνα προς τα Λάερμα είπε ότι είδε το χωριό να τυλίγεται στις φλόγες. «Το πρώτο σπίτι από την είσοδο στον Άγιο Ισίδωρο έπιασε φωτιά και πλέον υπάρχουν εστίες φωτιάς μέσα σε όλο το χωριό» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

https://www.facebook.com/george.pokkias/posts/9770913119648028?ref=embed_post

Τραγική η κατάσταση στα Λάερμα ανέφερε ο εθελοντής Μιχάλης Πίγκος. Ανέφερε ότι πλησίασαν αλλά δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν γιατί η κατάσταση ήταν εφιαλτική. Πλέον καίγονται σπίτια. Κάηκε και η εκκλησία ανέφερε. 

protothema.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!