Γ’ Εθνική: Οι ομάδες της Πελοποννήσου ζητούν «να μην πνιγούν τα όνειρά μας στα νερά του Αιγαίου»

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι 8 ομάδες της Πελοποννήσου στη Γ’ Εθνική, ζητώντας από την ΕΠΟ οικονομική βοήθεια.

Στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής τοποθετήθηκαν οι ομάδες της Πελοποννήσου, μαζί με ομάδες από τη Ρόδο, τη Μύκονο και τη Μυτιλήνη. Το κόστος των μετακινήσεων έχει εκτοξευτεί και οι 8 ομάδες ζητούν από την ΕΠΟ να τηρήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της για οικονομική στήριξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη 2022, σε κοινή μας επιστολή και τα οκτώ σωματεία της Πελοποννήσου δημοσιοποιήσαμε τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στα όργανα της ΕΠΟ την έντονη ανησυχία για τις φήμες που κυκλοφορούσαν πως θα συμπεριληφθούν οι σύλλογοι, σε κοινό όμιλο με τα σωματεία της «γειτονικής» ακριτικής Ρόδου, της Κω, της Λέσβου και της Μυκόνου!!!

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου η επιτροπή δίχως να λάβει υπόψη της καθόλου την άποψή μας, επιβεβαίωσε τις φήμες και προχώρησε στον ορισμό του 4ου ομίλου συμπεριλαμβάνοντας τις ομάδες της Πελοποννήσου μαζί με αυτές των «γειτονικών» ακριτικών μας νησιών.

Σε συνέχεια των επιστολών που εξέφραζαν τις ανησυχίες μας, η ΕΠΟ αποδέχθηκε το αίτημα μας για συνάντηση με την συμμετοχή του προέδρου κου Μπαλτάκου, του εκτελεστικού διευθυντή κου Φιλλιπούση και του προέδρου της επιτροπής διοργάνωσης πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κου Δανιήλ.

Σε πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης εκφράσαμε τις απόψεις μας, μοιραστήκαμε τον κοινό προβληματισμό όλων και υπερτονίσαμε, την ανάγκη κάλυψης από την ομοσπονδία του υψηλού κόστους μετακίνησης των ομάδων μας στα νησιά του Αιγαίου.

Άπαντες συμφωνήσαμε να εξεταστεί από την ΕΠΟ το δίκαιο αίτημά μας και η εκτίμηση όλων μας από τη συζήτηση ήταν πως η ομοσπονδία έχει την πρόθεση, κάτι που διεφάνη και από την τοποθέτηση του προέδρου που τοποθετήθηκε σχετικά, μιλώντας κάλυψη της δαπάνης των μετακινήσεων.

Αναλύοντας τους ομίλους, όπως αυτοί καταρτίστηκαν, είναι οφθαλμοφανές πως οι ομάδες του 4ου ομίλου θα επιβαρυνθούν περισσότερο από κάθε άλλο σωματείο της ηπειρωτικής Ελλάδας, τόσο οικονομικά όσο και σωματικά με σοβαρές επιπτώσεις στο αγωνιστικό κομμάτι, γεγονός που προκαλεί ανισότητα μεταξύ των ομάδων σε αυτό το πρωτάθλημα, μιας και, τόσο αυτές που θα ανεβούν στην παραπάνω κατηγορία όσο και αυτές που θα υποβιβαστούν (η 9η χειρότερη από τους ομίλους πλην του πρώτου) διαγωνίζονται σε καλύτερες και ευνοϊκότερες συνθήκες.

ΔΕΝ θέλουμε και ΔΕΝ στις προθέσεις κανενός μας η αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Εκφράζουμε όμως, τον φόβο μας πως εάν δεν υπάρξει η κάλυψη αυτού του πολύ υψηλού κόστους, κάποιοι θα το πράξουν.

Αναμένουμε από την ΕΠΟ την ΑΜΕΣΗ και ΘΕΤΙΚΗ ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημά μας, έτσι ώστε απρόσκοπτα να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα.

Φροντίστε λοιπόν να μην πνιγούν τα όνειρά μας και οι θυσίες μας στα νερά του Αιγαίου…
Είναι στο χέρι σας…

Οι Ομάδες της Πελοποννήσου

Α Π Σ Πάτραι
Πανηλειακός
Αίαντας Γαστούνης
Α Ο Διαβολιτσίου
Πανγυθεατικός
Α Ε Ερμιονίδας
Φοίνικας Νέας Επιδαύρου
Παναργειακός».

onsports.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: