
Δυναμική για μια ακόμη χρονιά η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση
τροφίμων και ποτών Foodexpo 2024 που έγινε στο Μetropolitan expo στην Αθήνα, με τα νησιά
της να γίνονται και πάλι σημεία αναφοράς, ως προς την γαστρονομία, την αυθεντικότητα και την
υψηλή ποιότητα των τοπικών προϊόντων.
Με 37 παραγωγούς από τα νησιά Ροδο, Σύρο, Ναξο, Πάρο, Κω, Κέα, Σαντορίνη, Σίκινο, Λέρο,
Άνδρο, Ηρωική Νήσο Κάσο, Σχοινούσα, Τήνο, Αμοργό, με τα προϊόντα τους να εκτίθενται στο
περίπτερο που είχε μισθώσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τον σκοπό της προβολής και της
διάθεσης στη αγορά των θησαυρών αυτών που παράγονται στα νησιά μας.
Παράλληλα με την έκθεση η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου υπό τον Νίκο
Χριστοφόρου γέμισε την ατμόσφαιρα της έκθεσης με αρώματα και γεύσεις του Αιγαίου.
Πρέπει να τονισθεί ότι 2000 επιχειρηματίες από 80 χώρες που έχουν στόχο τα Ελληνικά προϊόντα
κατέκλυσαν την έκθεση και με την μέθοδο b2b συνήψαν εμπορικές συμφωνίες απευθείας με τους
παραγωγούς που συμμετείχαν.
Κρασιά, Τυριά, αρτοσκευάσματα, λαδόπιτες, μέλια, μπύρες, αποστάγματα, βότανα, αλλαντικά,
μελεκούνια, ντουρμάες και άλλα τυποποιημένα παρασκευάσματα από τα νησιά μας είχαν την
τιμητική τους αφού από αυτά οι σεφ της λέσχης μαγείρεψαν και μάγεψαν στην κυριολεξία τους
επισκέπτες.
Το Γραφείο Τύπου











Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr
Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube
Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com
Διαβάστε ακόμη:
- Μύκονος: Δασκάλα καταγγέλλει πως έπεσε θύμα επίθεσης δύο φορές
- Hellenic Highspeed: Μπαίνει για λίγες ημέρες στη γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Τήνος – Μύκονος
- Επικίνδυνη κλιμάκωση βίας κατά των εκπαιδευτικών στις Κυκλάδες – Σοβαρές καταγγελίες από τους συλλόγους
- Αύξηση 5% στις προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων το 2024-Τα Top λιμάνια
- Κλειδιά Michelin: Βραβεύονται 68 εξαιρετικά καταλύματα στη χώρα