Γιώργος Καφεντζής: Μιλώντας για τον πολιτισμό στην Μύκονο

Άρθρο του Αντιπροέδρου του ΠΑΚΟ Γ. Αξιώτης κ. Γιώργου Καφεντζή

Μιλώντας για τον πολιτισμό στην Μύκονο θα ήθελα να ξεκινήσω για το πόσο έχει δουλέψει αυτή η Δημοτική αρχή και πόσο σπουδαία πράγματα έχει καταφέρει σημειώνοντας εξαιρετική πρόοδο σε όλους τους τομείς.

Έχει δωθεί μεγάλο βάρος από τον δημο στην προβολή, την ενίσχυση αλλά και την στήριξη του πολιτισμού κάτι το οποίο για μένα σημαίνει ότι είναι η πιο καθαρή άποψη για την ταυτότητα μιας πολιτικής ομάδας.

Πρώτος ο δήμαρχος Κων. Κουκας έκανε εντελώς ξεκάθαρο ότι όταν ο πολιτισμός μας είναι ισχυρός και δεν μιλάμε για την παράδοση αλλά για τον σύγχρονο πολιτισμό που δεν αναπαράγει στείρα την παράδοση επιλέγοντας γεγονότα σύγχρονα που στόχο έχουν να προβληματίσουν τον κόσμο και τους κατοίκους τότε και μόνο η κοινωνία μας αμύνεται απέναντι σε οποιοδήποτε οικονομικό συμφέρον έρχεται να την εκμεταλλευτεί.

Όλα αυτά νομίζω ότι δεν τα έχουμε ξαναδεί στην Μύκονο και το λέω αυτό σκεπτόμενος τον Οργανισμό ΠΑΚΟ Γ. ΑΞΙΩΤΗ που από το 2018 με το Mykonos Art Festival προσπαθεί να δείξει με σταθερά βήματα ότι ο πολιτισμός έχει και πρέπει να συνεχίσει να έχει μια σημαντική θέση στην κοινωνία μας.

Ένας Οργανισμός όπου προσπάθησε τα τελευταία χρόνια να δείξει τον δρόμο με διάφορες ενέργειες ενίσχυσης της κοινωνίας μας με δράσεις που όχι μόνο δεν θα αποτελούσαν απλά άλλη μια εκδήλωση διεκπεραίωσης, αλλά στόχο είχαν να γίνουν ένα κομμάτι της καθημερινότητας προτείνοντας στους κατοίκους δράσεις που να απευθύνονται σε όλο τον κόσμο και μιλώ για το ART MILL FESTIVAL που τόσο αγαπήθηκε αλλά και την επαναφορά των κινηματογραφικων προβολών.

Δεν θα ξεχάσω πως σε μια ομάδα από παιδιά της Μυκόνου δώθηκε η ευκαιρία και μας έδειξαν το ταλέντο τους, δημιουργώντας ακόμα και μια ταινία μικρού μήκους με ονομασία ΔΥΚΟΝΟΣ.

Να μην ξεχάσω επίσης να αναφερθώ στην ΚΔΕΠΠΑΜ που συνεχίζει το τεράστιο έργο της το οποίο ασχολείται σοβαρά με την προβολή του τοπικού πολιτισμού αλλά και τον σύγχρονο πολιτισμό με ένα μεγάλο έργο εκδόσεων αλλά και δημιουργώντας το σωστό περιβάλλον για τα υπέροχα εργαστήρια που μας έχουν δώσει κατά καιρούς εξαιρετικά αποτελέσματα.

Δεν θα ξεχάσω και την δική μου συμμετοχή σε ένα Εργαστήρι ψηφιδωτού όπου πραγματικά ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.

Η ασχολία μου με τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού είχε και σαν αποτέλεσμα να γνωρίσω πολύ αξιόλογους ανθρώπους με άποψη όπως καλλιτεχνικούς διευθυντές, που μου έδειξαν το πόσο δύσκολο είναι μια εκδήλωση να υλοποιηθεί μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής. Μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους απέκτησα και πολύ καλούς φίλους όπως ο Σύμβουλος πολιτισμού του δήμου Βαγγέλης Πελέκης, ο οποίος μου έκανε μεγάλη εντύπωση για το ήθος του και φην αγάπη του για τη Μύκονο και στον οποίο θα ήθελα να αναφερθώ με τη λέξη “ασταμάτητος” παράγοντας, με μεγάλο έργο στον δήμο μας. Λόγω του Βαγγέλη και της μεγάλης του σχέσης με την τέχνη, υιοθετήσαμε πολλές προτάσεις στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού οι οποίες είχαν έμπνευση και ουσιαστικό πρόσημο για την κοινωνία μας. Βαγγέλη και από εδώ σε ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά που μου έχεις δώσει απλόχερα, προβάλλοντάς τα πάντοτε ως συλλογικό έργο του δήμου.

Κλείνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτός ο τρόπος σκέψης και διεξαγωγής πολιτιστικών δρώμενων στο νησί είναι κάτι που όλοι μας πρέπει να καταλάβουμε και να δεχθούμε, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να προβάλουμε την ταυτότητα μας ως έναν τρόπο πορείας προς το μέλλον. Έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε και να μην ισοπεδώθουμαι από την ομοιομορφία του τουρισμού και της κατανάλωσης .

Άλλο πράγμα να έρχεσαι σαν επισκέπτης και άλλο πράγμα να μαθαίνεις από το ταξίδι σου. Ο πολιτισμός ειναι το ίχνος μας!


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!