Ανοικτό το ενδεχόμενο για επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε δημόσιους υπαλλήλους

Ανοικτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων άφησε ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, Μπάμπης Καραθάνος μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα”.

Όπως είπε ο κ. Καραθάνος, υπάρχει μια σκέψη το μέτρο αυτό να επεκταθεί στους δημόσιους υπαλλήλους, σε αυτούς που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο και ουσιαστικά είναι υπάλληλοι του κράτους. Ενδεικτικά ανέφερε ότι αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στους αστυνομικούς και στους στρατιωτικούς όπως έγινε και με τους υγειονομικούς.

Στην ερώτηση εάν αυτό θα εφαρμοστεί άμεσα είπε ότι είναι μια από τις σκέψεις μας: και των ειδικών και του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης” και πρόσθεσε ότι εάν αυτό καταστεί αναγκαίο για να προστατευθεί η υγεία του κόσμου τότε θα αποφασιστεί.

Την ίδια ώρα επεσήμανε ότι το εάν θα επεκταθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων αυτό θα το αποφασίσει ο Πρωθυπουργός σε σχέση με τις εισηγήσεις που γίνονται από τους ειδικούς για να προστατεύσουμε τον κόσμο. “Εμάς ο στόχος μας σαν υπουργείο Υγείας είναι να προστατευθεί η υγεία του κόσμου”, τόνισε με έμφαση.

enikonomia.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: