Έρχεται καλοκαιρινή επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ χωρίς αίτηση

Μοντέλο «Δώρου Πάσχα» εξετάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και για ένα έκτακτο καλοκαιρινό επίδομα, ύψους 200 ευρώ, στους πιο ευάλωτους. Η επιταγή ακρίβειας -εφόσον ανακοινωθεί- θα μοιραστεί τον Ιούλιο, το διάστημα που θα αρχίσει να δίνεται το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iEidiseis, το κυβερνητικό επιτελείο αναζητεί δημοσιονομικό περιθώριο και για τη νέα «επιταγή ακρίβειας» για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Καθαρή εικόνα για τις δυνατότητες που υπάρχουν θα υπάρχει μέσα στον Ιούλιο. Εάν εξασφαλιστεί ο δημοσιονομικός χώρος, τότε είναι πιθανό να δοθεί ποσό ύψους 200 ευρώ, σε χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και άτομα με αναπηρία.

Όπως δήλωσε πριν μερικές μέρες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, «νέα μέτρα θα συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό τις επόμενες μέρες. Πρώτα ενημερώνεις τον πρωθυπουργό, αποφασίζεις υπό την καθοδήγησή του και μετά ανακοινώνεις μέτρα».

Ποιοι θα πάρουν καλοκαιρινή επιταγή ακρίβειας

 • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
 • 625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
 • 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
 • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
 • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

Σε εξέλιξη το Power Pass – Μέχρι πότε είναι οι αιτήσεις

Τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3 και 4 κάνουν αίτηση για το Power Pass που έχει ανοίξει από την Παρασκευή. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr για αίτηση ανοίγει κλιμακωτά, ωστόσο, για να μην επαναληφθεί ό,τι έγινε με το Fuel Pass, δεν έχει ανακοινωθεί εκ των προτέρων ποια ΑΦΜ θα ανοίξουν σε ποια ημερομηνία.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου. Στις αρχές Ιουλίου θα μπουν τα χρήματα. Χρειάζονται μόνο οι κωδικοί τουTaxisnet και το IBAN του λογαριασμού. Η αίτηση γίνεται ΕΔΩ ακολουθώντας τα εξής βήματα:

 • Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet και επιβεβαιώνει ότι τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.
 • Ο πολίτης καλείται να επιλέξει αν επιθυμεί να υποβάλει αίτηση για τον ίδιο ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς του.
 • Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής). Τα στοιχεία αυτά ο δικαιούχος μπορεί είτε να τα επιβεβαιώσει, είτε να τα τροποποιήσει μέσω της πλατφόρμας «Δήλωση Κύριας Κατοικίας για Power Pass», η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ. Ο πολίτης μπορεί να μεταφερθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσω του vouchers.gov.gr, κάνοντας κλικ στο σχετικό πεδίο που εμφανίζεται κάτω από τα στοιχεία πρώτης κατοικίας. Τα στοιχεία που δηλώνονται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ καταχωρίζονται αμέσως. Έτσι, αφού ο δικαιούχος συμπληρώσει τα σωστά στοιχεία πρώτης κατοικίας, μπορεί να επιστρέψει στην πλατφόρμα του Power Pass και να ολοκληρώσει την αίτησή του.
 • Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε ο πολίτης να συμπληρώσει το e-mail του, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός του λογαριασμός.
 • Πατώντας «Υποβολή», ο πολίτης ολοκληρώνει τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

Ανακοινώνεται το Fuel Pass 2

Με την τιμή της βενζίνης στην νησιωτική Ελλάδα να φτάνει τα 3 ευρώ και στην ενδοχώρα να «φλερτάρει» με τα 2,5 ευρώ η κυβέρνηση ανακοινώνει σήμερα ένα νέο πακέτο στήριξης. Αν και το ποσό θα είναι αυξημένο, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, παραμένει σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας.

Η διάρκεια του νέου πακέτου θα είναι τρεις μήνες, δηλαδή από την 1η Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Τα νέα ποσά που ανακοίνωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

 • Στα 80 ευρώ από τα 40 ευρώ για τα ΙΧ
 • Στα 60 ευρώ από τα 30 ευρώ για τις μοτοσικλέτες
 • Στα 100 ευρώ από 50 ευρώ για τα νησιά

Αυτό σημαίνει πως οι αιτήσεις, ίσως ανοίξουν τις επόμενες μέρες, προκειμένου να εξαργυρωθεί το ποσό από τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: