Lockdown» στους ανεμβολίαστους – Τι αλλάζει και τι ισχύει

Νέα δεδομένα από τη Δευτέρα 22/11 με επί της ουσίας lockdown στους ανεμβολίαστους. Οι νέες αλλαγές με διάρκεια δυο μηνών.

Και με τη «βούλα» οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν… απέναντι με την κυβέρνηση επί της ουσίας να τους βάζει σε «lockdown».

Μετά τις ανακοινώσεις των μέτρων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι ενήλικες ανεμβολίαστοι δεν θα μπαίνουν, εκτός από τους κλειστούς χώρους της εστίασης (που ήδη ισχύει) ούτε σε σινεμά, θέατρα, μουσεία και γυμναστήρια ούτε σε εκθέσεις, συνέδρια και γήπεδα.

Ελεύθερη πρόσβαση θα έχουν οι ανεμβολίαστοι ΜΟΝΟ σε επιχειρήσεις πωλήσεις τροφίμων (σούπερ μάρκετ) στα φαρμακεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς φυσικά με την χρήση μάσκας και τις αποστάσεις.

Παράλληλα από τις 13/12 το πιστοποιητικό εμβολιασμού για πολίτες άνω των 60 ετών θα είναι έγκυρο μόνο μετά και την τρίτη δόση και εφόσον έχει παρέλθει το επτάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Δείτε τον πίνακα με τα μέτρα από την ερχόμενη Δευτέρα.

koronoios anemboliastoi nea metraB

Τα υπόλοιπα 4 μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

-το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.

-τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.

-οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις.

-αλλά πρώτης σημασίας, ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών. Σήμερα, μάλιστα, υπέγραψα και τη σχετική διάταξη. Ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή.

Η δήλωση Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «δύο χρόνια ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται την πανδημία όχι με πράξεις αλλά με διαγγέλματα αυτοθαυμασμού» και πως ο κ. Μητσοτάκης έχει την απόλυτη ευθύνη της αποτυχίας.

Ανακοίνωσε επίσης 10 συγκεκριμένα μέτρα:

– Άμεσα επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων

– Αυστηρότερα μέτρα στον εμβολιασμό στα σώματα ασφάλειας και στον στρατό. Είναι αδιανόητο να σου ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ένας μη εμβολιασμένος αστυνομικός

– Να θεσμοθετήσει ο Μητσοτάκης μαζικά δωρεάν τεστ για όλους

– Να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών υγείας που έχει προαναγγείλει για το 2022

– Να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

– Να ακυρώσει όλες τις συγχωνεύσεις στα σχολεία

– Άμεσα προσλήψεις στα σχολεία

– Να αυξηθούν άμεσα τα λεωφορεία στα μέσα μαζικής μεταφοράς ακόμα και με επιτάξεις οχημάτων

– Εγκατάσταση συστήματα εξαερισμού στο μετρό

– Να επανέλθει η τηλεργασία σε δημόσιο κα ιδιωτικό τομέα

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: