Mοντέλο super market στην εστίαση, μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και τηλεργασία

Την επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρουςτη διπλή μάσκα στα ΜΜΜ και -σε δεύτερο βαθμό- την επαναφορά της τηλεργασίας για τους ανεμβολίαστους θέτουν στο τραπέζι μέλη της Επιτροπής των Ειδικών, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού και αποσυμφόρησης της ασφυκτικής κατάστασης, στην οποία βρίσκονται πολλά δημόσια νοσοκομεία.

Τα μέτρα, εφόσον ληφθούν, θα αφορούν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.

Επίσης, μια σκέψη των ειδικών είναι η εφαρμογή ενός μοντέλου παρόμοιου με αυτού που έχει εφαρμοστεί super market και στην ψυχαγωγία/εστίαση, με περιορισμό της πληρότητας και εφαρμογή κανόνων αποστάσεων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, αυτές οι προτάσεις έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων σχετικά με την πορεία της πανδημίας, ενώ οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τετάρτη, αν τέλικα δοθεί το “πράσινο φως”.

Επιπλέον, εξετάζεται η εφαρμογή του κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης στο Δημόσιο, ενώ το ενδεχόμενο της επαναφοράς της τηλεργασίας συναντά κάποιες αντιδράσεις από το Υπουργείο Εργασίας.

Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή των νέων προτεινόμενων μέτρων, όπου αυτό είναι εφικτό, θα αφορά αποκλειστικά όλους όσοι παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Πάντως, όλα θα κριθούν από την πορεία των κρουσμάτων και εισαγωγών στις ΜΕΘ τις επόμενες ημέρες, σε συνδυασμό με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Πρώτη μέρα εφαμογής των μέτρων σε κομμωτήρια, σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

Σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορονοϊού, που καλπάζει στη χώρα, η κυβέρνηση επανέφερε από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου το μέτρο του περιορισμού των πελατών που θα βρίσκονται στα σούπερ μάρκετ, ενώ απαγόρευσε την πώληση προϊόντων κομμωτικής επαγγελματικής χρήσης σε μη επαγγελματίες κομμωτές-κουρείς.

Η κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, στα σούπερ μαρκετ αλλάζει ο αριθμός των πελατών που θα δέχονται, ενώ η είσοδος σε ό,τι αφορά τα τεστ, θα γίνεται με τον τρόπο που γινόταν έως σήμερα.

Οι τροποποιήσεις γίνονται προκειμένου να προβλεφθούν, η τήρηση αποστάσεων του ενός ατόμου ανά 9 τ.μ., ενώ η απαγόρευση πώλησης προϊόντων κομμωτικής επαγγελματικής χρήσης σε μη επαγγελματίες κομμωτές-κουρείς, προκειμένου να περιοριστεί η παροχή υπηρεσιών κομμωτικής σε χώρους εκτός κομμωτηρίων, ενώ παράλληλα προστατεύεται η δημόσια υγεία καθώς στους επαγγελματικούς χώρους εφαρμόζονται συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η απόφαση γνωστοποιήθηκε στους επαγγελματίες κατά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι τους με την ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης την περασμένη Δευτέρα.

Ειδικότερα μπαίνουν όλοι ελεύθερα και δεν χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή κάποιο τεστ σε:

 • σούπερ μάρκετ
 • καταστήματα τροφίμων
 • μίνι μάρκετ,
 • φούρνοι,
 • κρεοπωλεία,
 • ιχθυοπωλεία,
 • ζαχαροπλαστεία,
 • κάβες,
 • φαρμακεία,
 • πρατήρια υγρών καυσίμων,
 • pet shop,
 • καθαριστήρια,
 • καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων

thetoc.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: