Νέα μέτρα ανακοινώνει σήμερα ο Πλεύρης: Τα επικρατέστερα σενάρια

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κατά την οποία οι ειδικοί εξετάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, υπό την σκιά της επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον.

Θα αξιολογηθούν τα μέτρα που ελήφθησαν για τη μείωση της διασποράς του ιού και θα κάνουν τις εισηγήσεις τους για τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πριν την Πρωτοχρονιά, ή αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση με τον «οδικό χάρτη» που έχει χαράξει για μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση, περίπου στις 17:00, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις, και θα αποσαφηνίσει το πλαίσιο με το οποίο θα αλλάξουμε χρόνο.

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στους ειδικούς οι εικόνες τα Χριστούγεννα από τα κατάμεστα κέντρα διασκέδασης και κάνουν λόγο ακόμα και για 9.000 κρούσματα μόλις αύριο, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου.

«Θεωρώ ότι μένουμε στο αρχικό σενάριο που είχαμε πει, δηλαδή για μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά. Αν χρειαστούν, όμως, παραπάνω περιοριστικά μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά, θα συμβεί και αυτό» είπε το πρωί της Δευτέρας ο κ. Πλεύρης, ενώ λίγο αργότερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε «παράθυρο» για λήψη μέτρων άμεσα, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε εκείνα τα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς διότι η εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε τις δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε να φρενάρουμε την εξάπλωση της Όμικρον για να δώσουμε τις δυνατότητες στο σύστημα υγείας να πάρει κάποιες ανάσες» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ποια μέτρα θα ανακοινωθούν

Βέβαιο είναι το μειωμένο ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και τη διασκέδαση. Θα κλείνουν στις 00:00 ή ακόμα και στις 23:00, που εφόσον ισχύσει, καθιστά αδύνατη τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων και θα οδηγηθεί εκ των πραγμάτων σε αναστολή.

Συζητούνται επίσης η απαγόρευση ορθίων και η απαγόρευση της μουσικής, μέτρα που ίσχυσαν μετά την άρση του πολύμηνου lockdown.

Εκτός από την εστίαση, στο στόχαστρο μπαίνουν και τα γήπεδα, για τα οποία υπάρχουν στο τραπέζι δύο προτάσεις: Η πρώτη είναι να μειωθεί στο μισό ο επιτρεπόμενος αριθμός θεατών -που είναι στην παρούσα φάση και η επικρατέστερη- και η δεύτερη να απαγορευθεί εντελώς η παρουσία τους στους αγώνες.

Αναμένεται επίσης να αυξηθεί η υποχρεωτική τηλεργασία από το 20% που ισχύει σήμερα τουλάχιστον στο 50%, ενώ μεγάλος «γρίφος παραμένουν τα σχολεία, για τα οποία φαίνεται πως δεν εξετάζεται αλλαγή του πρωτοκόλλου λειτουργίας τους, ωστόσο, είναι πιθανό να ανασταλούν οι σχολικές εκδρομές.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, «δεν μας ανησυχεί τόσο η εστίαση, αλλά κυρίως η βραδινή διασκέδαση», γεγονός που αφήνει θολό τοπίο για το τι θα ισχύει με εστιατόρια και καφετέριες.

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: