Πάμε για νέο Fuel Pass για λιγότερους και προβλήματα χωρίς λύση

Στις 10 Ιουνίου κλείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Fuel Pass. Όσοι δεν έχουν ακόμα κάνει την αίτηση για την επιδότηση που καλύπτει το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, θα χάσουν τα χρήματα, εφόσον δεν ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Στο μεταξύ, μια νέα καταγγελία φτάνει στο iEidiseis, τόσο καιρό μετά την ανάδειξη του προβλήματος, κάποιοι οδηγοί αντιμετωπίζουν ακόμα πρόβλημα με τις ψηφιακές κάρτες. Πηγαίνουν στα πρατήρια για να βάλουν καύσιμα και δεν μπορούν, αφού δεν την αναγνωρίζει το σύστημα.

Από τις αρχές Μαΐου, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, είχε αναφέρει πως οι αρμόδιοι σκέφτονται εναλλακτικές λύσεις για κάποιον που έχει προβλήματα με το κινητό smartphone και την ψηφιακή κάρτα. Κάποιες από τις λύσεις, ήταν να ακυρωθούν οι εν λόγω αιτήσεις και να μπορέσουν οι δικαιούχοι να επαναλάβουν τη διαδικασία στην πλατφόρμα. Όμως, σύμφωνα με τα μηνύματα που φτάνουν, το θέμα δεν έχει ακόμα λυθεί.

Όπως μας έγραψε αναγνώστης μας, «δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την άυλη κάρτα βοηθήματος καυσίμου (45 ευρώ), που δόθηκε απο το κράτος, γιατί το κινητό μου, αν και είναι smartphone, δεν υποστηρίζει την ειδική τεχνολογία NFC. Από όσα διάβασα, και με πληροφόρησαν και δύο βενζινάδες που πήγα, παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί! Ας ακυρώσουν τις εκδοθείσες κάρτες και να μας βάλουν 40 ευρώ σε λογαριασμό μας να τελειώνουμε μ αυτή την ταλαιπωρία!»

Κλείνει η πλατφόρμα του Fuel Pass – Η ημερομηνία λήξης

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το επίδομα βενζίνης πάει για ανανέωση με νέο πλαίσιο και όχι για παράταση. Στο κυβερνητικό τραπέζι υπάρχουν μία σειρά από προτάσεις για νέο πακέτο στήριξης για την ακρίβεια, με βασικότερες την ανανέωση του fuel pass, μέσω της οποίας 2,5 εκατομμύρια πολίτες (από τους συνολικά 3 εκατομμύρια ) εισέπραξαν χρήματα για τα καύσιμα.

Η νέα απόφαση που πήρε ΦΕΚ αναφέρει πως η πλατφόρμα ρίχνει αυλαία για τις αιτήσεις και συγκεκριμένα:

«Καθορισμός του χρόνου έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας, των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για τη λειτουργία της ειδικής εφαρμογής της παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4916/2022 (Α’ 65), των απαραίτητων διαλειτουργικοτήτων, της διαδικασίας έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, της πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης, των προϋποθέσεων της προσαύξησης του ποσού της ενίσχυσης και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας» κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης τροποποιείται και συμπληρώνεται ως προς τον χρόνο λήξης της παραγωγικής λειτουργίας και αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Άρθρο 8

Έναρξη παραγωγικής λειτουργίας

Η παραγωγική λειτουργία της ειδικής εφαρμογής της παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4916/2022 εκκινεί την 26.4.2022 και λήγει την 10.6.2022.»

Έρχεται το νέο επίδομα βενζίνης για πιο λίγους

Λιγότεροι θα είναι οι δικαιούχοι του δεύτερου Fuel Pass προκειμένου να μπορέσουν να στηριχθούν περισσότερο τα ευάλωτα νοικοκυριά, όπως όλα δείχνουν. Εξάλλου, όπως έχει τονίσει πολλές φορές το οικονομικό επιτελείο, όλα θα κριθούν από τη δημοσιονομική στενότητα.

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: