Πλεύρης: Η κυβέρνηση δεν έχει ευθύνη να πείσει για τον εμβολιασμό – Οργισμένη απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Η απίστευτη δήλωση του υπουργού Υγείας. Ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο κ. Πλεύρης, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα εμβόλια τα έχουμε, τους στόχους θα τους πιάναμε. Το αν δε θέλει ο πολίτης να εμβολιαστεί με συγχωρείτε, δεν μπορείτε να το βάλετε ότι φταίει η κυβέρνηση. Θα έφταιγε αν δεν είχα τα εμβόλια. Εάν δε θέλει να εμβολιαστεί ο πολίτης, είναι ευθύνη δική μου να τον πείσω ή ο ίδιος να πάει να εμβολιαστεί;», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9.

«Eίμαστε στην αμήχανη θέση, να λες ότι έχω τα εμβόλια, έχω την επιστήμη που λέει ότι πρέπει να εμβολιαστεί ο κόσμος και θα πρέπει να πείσω τον πολίτη – που εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχουν προβληματισμοί, αλλά λέμε ότι θα πρέπει να πείσει η κυβέρνηση τον πολίτη. Λέμε όλοι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, πηγαίνουμε όλοι εμβολιαζόμαστε. Να καταλάβω ότι ο 20χρονος και ο 25χρονος είναι κάπως πιο δύσκολος να τον πείσεις, παρότι βλέπω ότι και αυτός πηγαίνει. Αλλά με συγχωρείτε που θα το πω ευθέως. Να πείσω τον 70χρονο, τον 60χρονο και τον 50χρονο αν πρέπει ή δεν πρέπει να πάει να εμβολιαστεί;», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας.

«Θέλετε να πάμε συνολικά στον δημόσιο τομέα; Βρίσκετε έναν άνθρωπο ο οποίος πιστεύει ότι συνολικά οποιοσδήποτε εξυπηρετεί υπηρεσία, είτε αυτό είναι εστίαση, είτε είναι τουρισμός, θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοια κριτήρια. Αν πάμε και σε άλλους χώρους, φυσικά, οποιοσδήποτε έρχεται σε επαφή με τον πολίτη, αν ανοίξει αυτή η κουβέντα, – το ελάχιστο είναι νοσοκομεία, σχολεία- εγώ ο Θάνος Πλεύρης δηλώνω ότι θα προτιμούσα να υπάρχει δυνατότητα διεύρυνσης της υποχρεωτικότητας με τον όρο ότι αλλιώς δεν μπορείς να εξυπηρετείς από αυτή τη θέση και σε άλλους τομείς», απάντησε, ερωτηθείς εάν ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός για τους ιερείς.

  • ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος για την δημόσια υγεία ο κ. Πλεύρης

Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις δηλώσεις του Θάνο υΠλεύρη στην Βουλή, όπου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για ψέματα, χαρακτηρίζοντάς τον υπουργό Υγείας «ανίκανο, ψεύτη και επικίνδυνο, που όσο παραμένει στο υπουργείο Υγείας εν μέσω πανδημίας θα μεγαλώνει ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αντί να παραληρεί στη Βουλή ο υπουργός του “δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους ανεμβολίαστους”, κ. Πλεύρης, καλό θα ήταν να απαντήσει στις ίδιες τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού του. Η κ. Γκάγκα παραδέχθηκε, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, πως “σε λίγο θα διαλέγουμε αν θα νοσηλευτεί ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό” και πως δεν μας λείπουν οι υποδομές σε ΜΕΘ, αλλά “δεν έχουμε ούτε παραπάνω νοσηλευτικό, ούτε ιατρικό προσωπικό”» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Καταλήγοντας, ζητά από τον κ. Πλεύρη «την ώρα που και πάλι δεκάδες ασθενείς νοσηλεύονται και κάποιοι χάνουν τις ζωές τους εκτός ΜΕΘ, ο κ. Πλεύρης καλό θα ήταν να ζητήσει μια συγγνώμη παρά να κουνάει το δάχτυλο. Να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό ακόμη και τώρα, και όχι να παίζει τις μουσικές καρέκλες με εξουθενωμένους υγειονομικούς και κρατώντας κλειστές κλίνες ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού και στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα».

  • Τι είχε πει ο Θάνος Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας είχε ισχυριστεί από το βήμα της Βουλής ότι δεν υπάρχουν ότι 18 κενές κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, το οποίο επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Επί της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, το νοσοκομείο “Παπανικολάου” είχε 20 κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα έχει 46 κλίνες ΜΕΘ και δεν υφίσταται ότι υπάρχουν 18 κλίνες ΜΕΘ που δεν λειτουργούν, όπως ψευδέστατα λέει ο κύριος Τσίπρας.

Εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε αυτές τις κλίνες που υποτίθεται ότι δεν λειτουργούν. Ας τον ενημερώσουν τον κύριο Τσίπρα, τον οποίο προκαλώ τώρα να ανεβούμε στη Θεσσαλονίκη και να πάμε μαζί στο “Παπανικολάου”» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Επ’ ευκαιρίας που βρίσκομαι στην Εθνική Αντιπροσωπεία- και κρίνω ότι μέσα σε αυτή την Αντιπροσωπεία θα πρέπει να απαντάμε στις ανακρίβειες, οι οποίες λέγονται με αριθμούς- θέλω να πω ότι σήμερα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Και έχουμε πραγματικά το πρωτόγνωρο γεγονός ότι ενώ επισκέφτηκε το «Ιπποκράτειο» έκανε δηλώσεις για το Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Τα νούμερα είναι αμείλικτα και πρέπει να τα γνωρίζει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Το «Ιπποκράτειο», το οποίο επισκέφθηκε, είχε 8 κλίνες ΜΕΘ με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα επισκέφθηκε το Νοσοκομείο μετά από εφημερία, που μετά από εφημερία το κάθε νοσοκομείο είναι καταπονημένο και το προσωπικό το ίδιο, που εργάζεται, καταπονημένο. Είδε, όμως, 30 κλίνες ΜΕΘ και 8 κλίνες ΜΑΦ. Δηλαδή τις 8 κλίνες που άφησε ο κύριος Τσίπρας, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τις έχει κάνει 38.

Για το δε «Παπανικολάου», που ο πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να το επισκεφτεί για να μην λέει τις ανακρίβειες που του δίνουν, και να δει τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλίνες που υποστηρίζει ότι δεν λειτουργούν.

Επί της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, το νοσοκομείο «Παπανικολάου» είχε 20 κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα έχει 46 κλίνες ΜΕΘ και δεν υφίσταται ότι υπάρχουν 18 κλίνες ΜΕΘ που δεν λειτουργούν, όπως ψευδέστατα λέει ο κύριος Τσίπρας.

Εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε αυτές τις κλίνες που υποτίθεται ότι δεν λειτουργούν. Ας τον ενημερώσουν τον κύριο Τσίπρα, τον οποίο προκαλώ τώρα να ανεβούμε στη Θεσσαλονίκη και να πάμε μαζί στο «Παπανικολάου».

Ή θα κατεβάσει την ανάρτηση, η οποία είναι ψευδής, ή να πάμε να δούμε και να επισκεφθούμε τους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε αυτές τις κλίνες.

Η διαφορά είναι ότι αυτή τη στιγμή, οι συγκεκριμένες κλίνες είναι για «καθαρά» περιστατικά (non Covid), βάσει του σχεδιασμού ο οποίος υπάρχει. Δεν είναι για Covid περιστατικά και συνεπώς δεν μπορούν να έχουν 100% πληρότητα, γιατί δεν μπορείς να βάλεις Covid περιστατικά εκεί που είναι τα «καθαρά» περιστατικά.

Και ήδη έχουν ανέβει και υγειονομικοί από την Αθήνα, προκειμένου να ενισχύσουν το προσωπικό το οποίο βρίσκεται εκεί.

Τις 20, όμως, κλίνες ΜΕΘ που ήταν στο «Παπανικολάου», εμείς τις έχουμε κάνει 46 και τις 8 που ήταν στο «Ιπποκράτειο», εμείς τις έχουμε κάνει 30 και έχουμε και 8 ΜΑΦ. Δεν μπορεί να ενημερώνουν τον κύριο Τσίπρα, να γράφει ανακρίβειες στο Twitter και να κάνει δηλώσεις.

Τι θα πει ο κύριος Τσίπρας σε αυτούς τους ασθενείς που τώρα νοσηλεύονται στις κλίνες, στις οποίες, όπως λέει ο ίδιος, δεν λειτουργούν;

Οι κλίνες λειτουργούν, 9 έχουν καλυφθεί, 9 δεν έχουν καλυφθεί και υπάρχει προσωπικό. Είναι για «καθαρά» περιστατικά, βάσει του σχεδιασμού, ο οποίος, όμως, μπορεί να αναπροσαρμοστεί, δηλαδή να μπουν περιστατικά Covid και να μεταφερθούν αλλού τα non Covid περιστατικά. Ενώ όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό δίνει μάχη, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το μόνο που κάνει είναι να επισκέπτεται τα νοσοκομεία μετά τις εφημερίες.

Για να πει τι, δηλαδή, μετά την εφημερία; Αν έγινε ένας αγώνας των ιατρών και των νοσηλευτών την προηγούμενη ημέρα; Προφανώς. Και πριν την πανδημία δινόταν μάχη στην εφημερία.

Και τι πάει να πει σε αυτούς τους ανθρώπους; Και πώς τους αντίκρισε όταν είχε κάτω από τις μισές κλίνες ΜΕΘ και στο Ιπποκράτειο; Και γιατί αναφέρθηκε σε ένα Νοσοκομείο που δεν πήγε καν να το επισκεφθεί;

Εμείς λοιπόν επειδή αναφερόμαστε στον Έλληνα συμπολίτη μας που θα χρειαστεί την κλίνη ΜΕΘ, μακάρι ο κύριος Τσίπρας σε αυτό τον αγώνα που τον κάνει με τις επισκέψεις, να τον έκανε για να πείσει τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, να προστατευτούν και να μη βρεθούν σε κλίνη ΜΕΘ.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό και το κάνει».

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: