Πότε ξανακάνουν self test οι μαθητές στα σχολεία

Τεράστιες αλλαγές με τα self test στα σχολεία επιφύλλασε η άρση μέτρων που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, αλλά και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, είχαν προμηθευτεί στις αρχές Απριλίου, τρία δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου θα κάλυπταν τις ανάγκες ελέγχου και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα 2022. Ωστόσο, ακόμα και το ένα self test που είχε απομείνει, καταργήθηκε προτού οι μαθητές χρησιμοποιήσουν το ένα τελευταίο.

Πότε θα κάνουν το self test οι μαθητές στα σχολεία

Με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα υποχρεωτικά self test κάθε εβδομάδα καταργούνται, όμως δεν παύουν να χρησιμοποιούνται. Στο εξής θα πραγματοποιούνται μόνο όταν παιδιά εμφανίζουν συμπτώματα που σχετίζονται με τον κορονοϊό. Όπως είχε εξηγήσει, η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας για το νέο πλαίσιο, η ιχνηλάτηση στα σχολεία θα συνεχίσει να ισχύει.

Πιο συγκεκριμένα, όταν υπάρχει ένα παιδί που είναι θετικό στην Covid θα γίνεται έλεγχος στους υπόλοιπους μαθητές, την πρώτη και την τέταρτη μέρα μέρα από τη διάγνωση του κρούσματος. Είπε χαρακτηριστικά:

«Όλα τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν στην περίπτωση που ένα παιδί διαγιγνώσκεται με Covid. Θα γίνεται χρήση δύο τεστ την πρώτη και τέταρτη μέρα από τη διάγνωση του κρούσματος σε όλα τα παιδιά».

Μάλιστα, η κυρία Παπαευαγγέλου απηύθυνε έκκληση, στις περιπτώσεις συμπτωμάτων ίωσης, τα παιδιά να παραμένουν στο σπίτι και να οι γονείς να προχωρούν σε έλεγχο για Covid ανάλογα με τα συμπτώματα και τις πιθανές επαφές με άλλα κρούσματα.

Το μέτρο που παραμένει στα σχολεία

Όπως έχουν ανακοινώσει τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας, οι μαθητές δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test κάθε εβδομάδα, όμως θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν τη μάσκα τους. Οι ειδικοί εκτιμούν πως ο καλός καιρός, τα ανοιχτά παράθυρα και οι μάσκες αρκούν για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: