«Κλείδωσε» η 4η δόση εμβολίου: Ποιοι θα κάνουν και πότε

Δόθηκε σήμερα το «πράσινο φως» από την αρμόδια Επιτροπή για τη χορήγηση 4ης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε ανοσοκατεσταλμένους.

Η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ολοκληρώθηκε και αποφασίστηκε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα μπορεί να κάνει την 4η δόση 3-6 μήνες μετά την τρίτη δόση.

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα.

Νωρίτερα, για την τέταρτη δόση μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προαναγγέλοντας τις σχετικές ανακοινώσεις.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα δώσει το πράσινο φως για τέταρτη δόση σε πολύ συγκεκριμένες ομάδες ανοσοκατεσταλμένων», είπε αρχικά και συνέχισε: «Είναι η μόνη συζήτηση που υπάρχει. Τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί, ειδικά σε χώρες της ΕΕ, όπως και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αν η Ομικρον θα απαιτήσει μια καινούργια τροποποιημένη δόση εμβολίου», υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Άρα είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα πάμε σε 4η δόση στον γενικό πληθυσμό», συνέχισε και διευκρίνισε πως η απόφαση για τους ανοσοκατεσταλμένους αναμένεται να ληφθεί σήμερα ή το επόμενο χρονικό διάστημα. «Τα συστήματα έχουν προετοιμαστεί», εξήγησε.

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: