Σε κανένα lockdown οι ανεμβολίαστοι – Αγοράζουν ελευθερία με 20 ευρώ την εβδομάδα

Με 20 ευρώ την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι εξαγοράζουν τη δική τους ελευθερία και ουσιαστικά μπορούν να κάνουν τα πάντα (εκτός από τo να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης), αφού κανένα lockdown δεν υφίσταται για αυτούς.

Τα νέα μέτρα δεν βάζουν σε lockdown τους ανεμβολίαστους και φέρνουν ουρές για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Ουρές σε καφετέριες, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και αλλού. Εκτός μένει – ως συνήθως – η Εκκλησία. Εκεί δεν θα υπάρχουν ούτε τεστ, ούτε ουρές. Θα μπαίνουν όσοι θέλουν ελεύθερα. Το ίδιο ισχύει για τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, το μετρό και τα λεωφορεία.

Οπότε αυτό που αλλάζει στη ζωή των ανεμβολίαστων που δουλεύουν είναι ότι θα πληρώνουν 20 ευρώ την εβδομάδα για τα rapid test. Με το ίδιο rapid θα μπορούν να μπουν σε καφετέριες (εξωτερικούς χώρους) εστιατόρια, εμπορικά, τράπεζες και δημόσιο. Απλά θα πρέπει να προγραμματιστούν ανάλογα. Έτσι με τα rapid test για τη δουλειά οι ανεμβολίαστοι θα πηγαίνουν παντού.

Όσοι δεν εργάζονται ή είναι συνταξιούχοι και ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν τα ανάλογα rapid για να βγουν σε εμπορικά, τράπεζες, δημόσιο και καφετέριες ή καφενεία. Τώρα αν θα ισχύσουν όλα αυτά στην ελληνική επαρχία και στα χωριά είναι άλλο θέμα…

Η νέα καθημερινότητα για τους ανεμβολίαστους ξεκινά από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου οπότε και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Πλέον θα ξεκινήσουν έλεγχοι σχεδόν σε όλες τις δραστηριότητες που υπάρχουν στη χώρα, με εξαίρεση τους τομείς που καλύπτουν βασικές ανάγκες διατροφής και υγείας αλλά και στις εκκλησίες.

Προφανώς και έλεγχοι δεν θα γίνονται μόνο σε ανεμβολίαστους για τα rapid test αλλά και σε εμβολιασμένους για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Βέβαια, ήδη, υπάρχει γκρίνια τόσο από τον εμπορικό κόσμο, όσο και από την εστίαση.

Όπως φαίνεται στη νέα ΚΥΑ, θα αναφέρεται πως οι εργοδότες θα πρέπει να ορίσουν υπεύθυνο των ελέγχων ο οποίος και θα εξετάζει πριν την είσοδο των εργαζομένων στο χώρο το rapid test. Όσοι είναι εμβολιασμένοι και έχουν καταχωρηθεί στα αρχεία της επιχείρησης θα περνούν κανονικά στο χώρο εργασίας.

Στις δημόσιες υπηρεσίες και στις τράπεζες θα ορισθούν επίσης υπεύθυνοι που θα πρέπει να βρίσκονται στις εισόδους των κτιρίων προκειμένου να σκανάρουν τα rapid test είτε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ακόμη είναι άγνωστο αν θα γίνεται και ταυτοποίηση των στοιχείων των τεστ και των πιστοποιητικών με ταυτότητα του πολίτη.

Ειδικότερα, από το Σάββατο θα ισχύουν τα εξής:

Δύο τεστ (rapid ή μοριακά) εβδομαδιαίως θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν με δικό τους κόστος οι εργαζόμενοι σε:

 • δημόσιο τομέα
 • ιδιωτικό τομέα
 • εκκλησίες

Υποχρεωτική θα είναι επίδειξη μοριακού ή rapid τεστ για την είσοδο σε:

 • εμπορικά κέντρα και καταστήματα
 • κομμωτήρια
 • τράπεζες
 • δημόσιο
 • μεικτούς εξωτερικούς χώρους εστίασης

Ελεύθερα θα γίνεται η είσοδος σε:

 • αταστήματα τροφίμων (super market
 • φαρμακεία
 • θρησκευτικούς χώρους

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: