Σε νησιά και Αττική τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού – Οι ηλικίες με τη μεγαλύτερη αύξηση

Τις «κόκκινες» περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα αλλά και τις ηλικίες στις οποίες εντοπίζονται οι περισσότερες μολύνσεις αποκάλυψαν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Παρασκευής, στην έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησαν για την πανδημία και την έξαρση του έκτου κύματος.

«Όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο κόκκινο. Μπορεί να υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ των χωρών όμως τα δεδομένα των κρουσμάτων κορονοϊού ανά 100.000 πληθυσμού σημειώνουν όλα τα κράτη αύξηση» είπε αρχικά ο κ. Ζαούτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα μας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στις εισαγωγές ΜΕΘ ανά 100.000 πληθυσμού, ενώ σε ό,τι αφορά τις δυο νέες υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον, η Ελλάδα είναι πάνω από 50% της μετάλλαξης.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παρασκευής είπε πως οι περιοχές της Ελλάδας που παρουσιάζουν ιδιαίτερη αύξηση στα κρούσματα είναι οι εξής τέσσερις:

  • Τα νησιά του Ιονίου
  • Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου
  • Η Αττική
  • Η Κρήτη

Όπως αναφέρθηκε επίσης, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στις ηλικίες 18 έως 24.

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν επίσης σημαντική άνοδο και στο ποσοστό των επαναλοιμώξεων τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ενώ ανάλογη άνοδος καταγράφεται στις απλές νοσηλείες. Ωστόσο, όπως υπογραμμίστηκε δεν καταγράφεται αύξηση στις νοσηλείες ΜΕΘ.

Οι κ.κ. Ζαούτης και Παρασκευής επισήμαναν επίσης πως η έξαρση που υπάρχει, θα έχει ήπια χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στα κρούσματα και τις εισαγωγές σε ΜΕΘ.

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: