Τα επόμενα βήματα του εμβολιασμού – Σκέψεις και για 2η δόση στους νοσήσαντες

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού αποτελεί μεγάλο «όπλο» στην διαχείριση της πανδημίας. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, εξετάζει ορισμένα επιπλέον βήματα για να ενισχύσει την προστασία ορισμένων ομάδων.

Στο τραπέζι των ειδικών έχει πέσει και το ενδεχόμενο για την χορήγηση και 4ης εμβολιαστικής δόσης κατά του κορονοϊού για τους ανοσοκατασταλμένους. Αυτή θα γίνεται με την πάροδο ενός εξαμήνου από την 3η δόση. 

Σκέψεις όμως υπάρχουν και για τους νοσήσαντες μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης «Όμικρον», με την επιτροπή να εξετάζει το ενδεχόμενο και 2ης δόσης. Μέχρι σήμερα πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται και οι νοσήσαντες που έχουν κάνει μια δόση εμβολίου, ωστόσο – όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ – δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει καθώς η επιτροπή ενδέχεται να εισηγηθεί για χορήγηση και 2ης δόσης στου νοσήσαντες να θεωρηθεί πλήρης ο εμβολιασμός τους.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ειδικά μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης «Όμικρον», επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα και μένει να φανεί αν τις επόμενες ημέρες θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις.

newsit.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: