Τα προβλήματα του Fuel Pass και πώς να τα λύσετε

Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr παραμένει ανοιχτή για την αίτηση τoυ Fuel Pass, ενώ πιστώθηκαν τα χρήματα σε 900.000 δικαιούχους. Και ενώ η διαδικασία για το επίδομα βενζίνης συνεχίζεται κανονικά, αρκετά ερωτήματα έχουν προκύψει και αναζητούν λύσεις.

Αρχικά, μεγάλη σύγχυση επικράτησε με τα ΑΦΜ και τις προθεσμίες που έδινε το ΦΕΚ, ενώ τελικά η πλατφόρμα άνοιγε με μία νέα έκπληξη κάθε μέρα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν πολλοί να χάσουν την ημερομηνία και να πρέπει να περιμένουν τελικά μέχρι το περασμένο Σάββατο, οπότε και άνοιξαν οι αιτήσεις ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Αφού λύθηκε αυτό το ζήτημα, πλέον, σημειώνονται καθυστερήσεις στις πληρωμές, ενώ υπάρχουν δικαιούχοι που επέλεξαν ψηφιακή κάρτα αλλά δεν έχουν Alpha Bank, ή άλλοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το κινητό τους και την τεχνολογία NTC.

Fuel Pass χωρίς λογαριασμό στη Viva Wallet

Όπως είχε γίνει και με το Freedom Pass, όσοι προτιμήσουν την ψηφιακή κάρτα για δωρεάν καύσιμα, αντί για πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό, θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην Alpha Bank και τη Viva Wallet. Αν πάλι δεν έχουν Alpha Bank, τότε η Viva είναι μονόδρομος. Αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε:

Εφόσον λάβετε την ενημέρωση μέσω email και SMS ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μπορέσετε να τη δείτε μέσα στην πλατφόρμα της Viva Wallet.

 • Αρχικά στο email που λάβατε, επιλέξτε τον σύνδεσμο Δες το Fuel Pass

Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

 • Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα (π.χ. !@@#$%^*).
 • Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση
 • Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση

Αν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

 • Πραγματοποιήστε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και το password σας
 • Επιλέξτε την ένδειξη Fuel Pass

Για την Alpha Bank, η διαδικασία είναι πιο απλή. Αφού κάνετε την αίτηση στο gov.gr και ακολουθήσετε όλα τα απαραίτητα βήματα, θα σας «πετάξει» μέσα στην εφαρμογή του e-banking όπου και θα βρείτε εύκολα την άυλη ψηφιακή κάρτα.

Το NFC και τι κάνετε αν δεν βλέπετε την ψηφιακή κάρτα στο κινητό

Το τελευταίο πρόβλημα έχει προκύψει με αρκετούς που επέλεξαν την πίστωση σε smartphone προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν το «μπόνους» των έξτρα 5 ευρώ της επιδότησης καυσίμων, όμως το κινητό τους δεν υποστηρίζει την τεχνολογία NFC για τις ανέπαφες συναλλαγές. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, οι αρμόδιοι σκέφτονται εναλλακτικές λύσεις για κάποιον που δεν έχει κινητό smartphone και έκανε αίτηση για ψηφιακή κάρτα, μεταξύ των οποίων είναι και να ακυρωθούν οι εν λόγω αιτήσεις και να μπορέσουν οι δικαιούχοι να επαναλάβουν τη διαδικασία στην πλατφόρμα.

Τι μπορεί να κάνει εναλλακτικά και προς το παρόν όποιος αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα; Όπως είπε ο ίδιος:

«Μία εύκολη πρακτική λύση για κάποιον ο οποίος έχει στην οικογένειά του κάποιον που έχει smartphone, να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτό το κινητό τηλέφωνο, βεβαίως όταν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών της οικογένειας. Θα προσπαθούσε να πάρει την ψηφιακή κάρτα σε άλλο κινητό. Δεν είναι επίσημη σύσταση, είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς.»

Καθυστερήσεις στην πληρωμή του Fuel Pass

Δεν ήταν λίγοι οι δικαιούχοι, στους οποίους χρειάστηκαν παραπάνω από δύο εργάσιμες ημέρες για να πιστωθούν τα χρήματα. Ο κ. Αναγνωστόπουλος απάντησε για αυτό το θέμα πως επρόκειτο για ζήτημα που προέκυψε λόγω των διακοπών του Πάσχα. Χθες, μάλιστα, έγιναν 900.000 πληρωμές από τους περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες που έχουν κάνει αίτηση για το Fuel Pass.

Τα κριτήρια για επίδομα βενζίνης

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχος για επιδότηση καυσίμων είναι κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ. Τα ποσά που πιστώνονται αφορούν το τρίμηνο Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις:

 • Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο
 • Το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην υπάρχουν οφειλές για τέλη κυκλοφορίας
 • Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing
Πίστωση του Fuel Pass σε τραπεζικό λογαριασμό

Εάν επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

 • Alpha Bank
 • Τράπεζα Πειραιώς
 • Εθνική Τράπεζα
 • Eurobank
 • Viva
 • Παγκρήτια Τράπεζα
Πώς κάνετε αίτηση για επίδομα βενζίνης
 • Αρχικά κάνετε κλικ στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr.
 • Στη συνέχεια με τους κωδικούς taxisnet συμπληρώνετε την αίτηση και έχετε ανοιχτό το email σας για την επιβεβαίωσή του.
 • Μόλις το επιβεβαιώσετε το σύστημα θα εξετάσει το αίτημα και θα σας έρθει νέο e-mail ότι η αίτηση εγκρίθηκε ή όχι.

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: