Τρομάζει η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλειών – Νέα μέτρα στο τραπέζι για να «σωθούν» τα Χριστούγεννα

Το σενάριο για Χριστούγεννα… δύο ταχυτήτων έχει πέσει στο “τραπέζι”, προκειμένου να μην… χαθούν οι γιορτές, λόγω της νέας “έκρηξης” της πανδημίας του κορονοϊού

Σύμφωνα με το MEGA, το ενδεχόμενο του lockdown έχει αποκλειστεί από την κυβέρνηση, που εξετάζει τρόπο, ώστε να σωθούν τα Χριστούγεννα και να μην την… πληρώσουν οι εμβολιασμένοι για τους πολίτες που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. 

Έτσι, ένα από τα σενάρια προβλέπει αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, κυρίως σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους. Ήδη, από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, τίθενται νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ, καθώς θα επιτρέπονται λιγότερα άτομα, με τον κανόνα 1 άτομο ανά 9 τετραγωνικά μέτρα να επιστρέφει.

Παράλληλα, σύμφωνα με το STAR, προτείνεται να ισχύσει μετά τις 22 Νοεμβρίου η αύξηση των υποχρεωτικών rapid test σε τρία για τους ανεμβολίαστους, από τα δύο που ισχύουν μέχρι τώρα.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, δήλωσε: « Φοβάμαι ότι θα αναγκαστούμε να το κάνουμε λίγο όπως πέρσι, κατά τη γνώμη πρέπει να συζητηθούν μέτρα όπως ελάττωση της χωρητικότητας των ανθρώπων σε κλειστούς χώρους και προφανώς η επιβολή της μάσκας σε μεγαλύτερη έκταση».

«Να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους τα οποία θα κλιμακωθούν αν χρειαστεί όχι τιμωρητικά αλλά γιατί νοσούν περισσότερο και κινδυνεύουν», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Θωρακίζεται» η Ευρώπη

Πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν λάβει μέτρα για τους ανεμβολίαστους, που αναμένεται να εφαρμόσουν και τα Χριστούγεννα, ίσως μάλιστα με κάποιες… προσθήκες.

Στην Ολλανδία και την Αυστρία σε όλους τους χώρους μπαίνουν ελεύθερα μόνο οι εμβολιασμένοι. Στην Ιταλία είναι θέμα χρόνου να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου για τους υγειονομικούς. Σε τρία κρατίδια της Γερμανίας μόνο οι εμβολιασμένοι έχουν πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες.

Στη Νορβηγία εναπόκειται σε κάθε δήμο να αποφασίσει πού θα έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι.

Τρομάζει η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλειών

Η αριθμητική απεικόνιση της ανόδου του αριθμού των ενεργών κρουσμάτων τρομάζει. Πιο συγκεκριμένα, τα ενεργά κρούσματα στις 2 Νοεμβρίου ήταν 35.419 και μέσα σε δέκα ημέρες, δηλαδή στις 11 Νοεμβρίου, έφτασαν τα 63.680. Δηλαδή σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις νοσηλείες που το ίδιο χρονικό διάστημα από 2.719 πήγαν στις 3.635. Είχαμε δηλαδή περίπου 900 παραπάνω νοσηλείες στα νοσοκομεία αναφοράς, ενώ στις ΜΕΘ από 427 άτομα που είχαν εισαχθεί στις 2 Νοεμβρίου χθες έφτασαν τις 503 συν 5 σήμερα δηλαδή 76 περισσότερα. Στις 2 Νοεμβρίου είχαν ανακοινωθεί 5.449 κρούσματα και χθες 6.821 συν 61 σήμερα.

newsit.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: