Η Κιβωτός της… μπίζνας: Χρήμα, ακίνητα και πολυτελής ζωή για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα

Η τεράστια περιουσία της Κιβωτόυ του Κόσμου που μοίραζε «συνέπειες» και έκαιγε τα ρούχα από τις δωρεές.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και των υπευθύνων της τα τελευταία 24ωρα.

Αστρονομικά ποσά από τους χορηγούς, πολυτελή αυτοκίνητα, μεζονέτες, κρατικές επιχορηγήσεις, όλα αυτά την ώρα που οι καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά σε βάρος παιδιών διαδέχονται η μία την άλλη.

Για χρόνια, η Κιβωτός του κόσμου παρουσιαζόταν ως ένα καταφύγιο αγάπης για παιδιά που αναζητούσαν μια καλύτερη τύχη. Όσα βλέπουν όμως το φως της δημοσιότητας, «γκρεμίζουν» τη μεγαλοπρεπή εικόνα του Ιδρύματος.

Ο πάτερ Αντώνιος επέμενε στις δημόσιες εμφανίσεις του, ότι συντηρούσε τις δομές της Κιβωτού μόνο από την αγάπη και την προσφορά του κόσμου, χωρίς κρατικό χρήμα, παρόλο που η ΜΚΟ του βρισκόταν στον κατάλογο με τις οργανώσεις που έχουν πάρει κρατικές επιχορηγήσεις.

Η μονίμως θετική προβολή που είχαν όλα αυτά τα χρόνια η Κιβωτός και το έργο του ιερέα Αντώνιου, δημιούργησε την εντύπωση ότι αποτελούσε την πιο ασφαλή νησίδα προστασίας του παιδιού και της οικογένειας». Έτσι, κατόρθωσε να προσελκύσει μεγάλους χορηγούς, διεθνείς διακρίσεις και βραβεία.

Τώρα, όμως, η ΜΚΟ βρίσκεται στο προσκήνιο για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ανηλίκων, ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται ο ιδρυτής της, πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και εργαζόμενοι των δομών.

Κατέθεσε και ο δεύτερος μάρτυρας

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, κατέθεσε και δεύτερος μάρτυρας στις Εισαγγελείς Ανηλίκων, για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Πρόκειται για πρώην τρόφιμο της Δομής, που κατέθεσε με απόλυτη μυστικότητα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ένας από τους τέσσερεις νέους μάρτυρες – τροφίμους του Ιδρύματος, που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

Τέσσερις δικηγόροι στο πλευρό του πάτερ Αντωνίου

Θλιμμένος και απορημένος δηλώνει ο πάτερ Αντώνιος μετά τις καταγγελίες, ο οποίος κρατώντας σιγή ιχθύος για 5 ημέρες, ξέσπασε μιλώντας στο STAR λέγοντας ότι «δεν έχει κάνει κακό σε κανένα παιδί».

Η πρεσβυτέρα έσπευσε και πάλι να «ξεκαθαρίσει» τα πράγματα, λέγοντας από την πλευρά της ότι «για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει υπάρχουν απαντήσεις και για τον καθένα έχουμε κάνει χίλια καλά».

Αποκάλυψε δε, ότι έχει ήδη προσλάβει έναν δικηγόρο και αύριο το πρωί θα έχουν αναλάβει ακόμη 3 νομικοί.

Σχεδόν 28 εκατ. δωρεές την τελευταία τετραετία

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Live News», ο οικονομικός έλεγχος της Κιβωτού έδειξε ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, η ΜΚΟ έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Επίσης, τα πρώτα ευρήματα από τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας έδειξαν πως πρόκειται για Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), με την πρεσβυτέρα, να κατέχει το 50%, και το υπόλοιπο 50% να είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου. Μάλιστα οι δύο γυναίκες ήταν και οι μόνες που μπορούσαν να σηκώνουν χρήματα από τους λογαριασμού της Κιβωτού.

Παράλληλα, για σκηνές που τους «είχαν προβληματίσει» μίλησαν εθελοντές και πρώην εργαζόμενοι σε δομές της Κιβωτού στο «Live News». Για παράδειγμα, όπως είπαν είχαν δει τον πατέρα Αντώνιο να οδηγεί κατά διαστήματα μια Porsche Cayenne, αλλά και την πρεσβυτέρα να κυκλοφορεί με ένα εξίσου πολυτελές τζιπ με φιμέ τζάμια, που κοστίζει πάνω από 100.000 ευρώ.

Όλα αυτά, την ώρα που η «Κιβωτός του Κόσμου» στο site της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών που ζητούσε από τους δωρητές να τις καλύψουν.

Σημειώνεται, πως έχει γίνει γνωστό ότι οι δυο τους διαθέτουν δύο πολυτελείς μεζονέτες στη Ραφήνα και τη Βραυρώνα.

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: