Η μαύρη νύχτα της 21ης Απριλίου 1967 και οι πρώτοι νεκροί της χούντας

Συμπληρώνονται σήμερα 57 χρόνια από την επιβολή της χούντας των συνταγματαρχών και παρά τα όσα ισχυρίζονται ακόμα οι θιασώτες της, η επιβολή του πραξικοπήματος μόνο αναίμακτη δεν ήταν.

Μια ημέρα σαν σήμερα, στις 21 Απριλίου 1967, μια χούφτα αξιωματικών του στρατού έβαλε την Ελλάδας «εις τον γύψον». Η χώρα για τα επόμενα επτά χρόνια έζησε τη μεγαλύτερη νύχτα στη σύγχρονη Ιστορία της. Συλλήψεις, διώξεις, βασανιστήρια, φόβος και αίμα. Πολύ αίμα. Οι θιασώτες της χούντας όταν μιλούν για την 21η Απριλίου μιλάνε για την επιβολή ενός αναίμακτου πραξικοπήματος.

Το ίδιο ακριβώς, δηλαδή, που λένε για την καταστολή της μεγάλης εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973. Παίζουν με τις λέξεις και λένε πως «μέσα στο Πολυτεχνείο δεν υπήρχαν νεκροί» την ίδια ώρα που αδιαφορούν για το μακελειό που έγινε έξω από το ιστορικό ίδρυμα της Πατησίων. Όπως στην εξέγερση του 1973, ωστόσο, έτσι και στην επιβολή του πραξικοπήματος, νεκροί υπάρχουν. Ήταν άνθρωποι με ονοματεπώνυμο και οικογένειες στις οποίες απαγορεύτηκε ακόμα και να θρηνήσουν.

Διαβάστε την συνέχεια στο reader.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!