Ίος: Βίντεο ντοκουμέντο από το χάος σε πλοίο με τραυματίες μαθητές – Καταγγελίες για την κυλιόμενη σκάλα

Σε βίντεο που προβλήθηκε στον ALPHA, απεικονίζεται η στιγμή που οι μαθητές έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλον ενώ ακούγονται ουρλιαχτά. 

Μαθητές σχολείου της Θήρας περιμένοντας να αποβιβαστούν στην Ίο έπεσαν στις κυλιόμενες σκάλες με αποτέλεσμα οι έξι να τραυματιστούν

Σε βίντεο που προβλήθηκε στον ALPHA, απεικονίζεται η στιγμή που οι μαθητές έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλον ενώ ακούγονται ουρλιαχτά

Όπως καταγγέλλουν γονείς και καθηγητές η κυλιόμενη μπήκε σε λειτουργία χωρίς προειδοποίηση.

«Με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο πανικόβλητη, ότι ενώ ήταν στις σκάλες του πλοίου, ξαφνικά ξεκίνησε η κύληση. Έπεσε κάτω ένα κορίτσι, του έπιασε τα μαλλιά, μου λέει η κόρη μου ότι είχε πάρα πολλά αίματα», είπε μητέρα μαθήτριας. 

«Δεν υπήρχε κανένα μέλος του πληρώματος κοντά στην σκάλα για να καθοδηγήσει τα παιδιά, για να προσέχει εάν υπήρχε μπουτόν ασφαλείας το οποίο δεν έπρεπε να ενεργοποιηθεί. Προσπάθησαν οι καθηγητές να σταματήσουν αλλά δεν είναι γνώστες της κατάστασης. Ποιος ήταν υπεύθυνος; Πώς ενεργοποιήθηκε η σκάλα;» κατήγγειλε ο διευθυντής του γυμνασίου, Μανώλης Καραμολέγκος. 

Μία 14χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ πέντε μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά. 

«Χτύπησε και είχε ένα θλαστικό στο τριχωτό της κεφαλής. Ήρθε, έγινε συρραφή του τραύματος και ήταν σε καλή κατάσταση» είπε γιατρός στο Κέντρο Υγείας.

Από την πλευρά της η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανέφερε πως δεν ενημερώθηκε για τον τραυματισμό της 14χρονης εξαρχής:

«Εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε ότι μια μαθήτρια από το γκρουπ της σχολικής εκδρομής είχε υποστεί μικροτραυματισμό κατά την αποβίβασή της, στο κλιμακοστάσιο του πλοίου. Λυπούμαστε βαθύτατα για το ατυχές συμβάν και ευχόμαστε ύστερα και από τη διαβεβαίωση του γιατρού την επιτυχή συνέχεια της εκδρομής». 

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Λιμεναρχείο Ίου. 

Δείτε το ρεπορτάζ στο reader.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!