Κακοκαιρία Daniel: Υδροστρόβιλος σαρώνει την Εύβοια – Δείτε βίντεο

Πότε προκαλείται το φαινόμενο – Τα προβλήματα που έχει αφήσει η κακοκαιρία στην Εύβοια

 

Εικόνες που κόβουν την ανάσα καταγράφηκαν στην   παραλία του λιμανιού της Κύμης ενώ μαίνεται η σφοδρή κακοκαιρία στη χώρα, έχοντας προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα στην Εύβοια. Εντύπωση προκαλεί το φωτογραφικό καρέ υδροστρόβιλου που σχηματίστηκε στην παραλία.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ένα τεράστιο σύννεφο μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από την θάλασσα και να γίνεται ένα με τον ολόγκριζο ουρανό σκεπάζοντας την περιοχή.

https://www.facebook.com/watch/?v=205723952303614&t=0

Το φαινόμενο υδροστρόβιλος εμφανίζεται αρκετά συχνά πλέον στις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας και σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Αν και πιο αδύναμος από τους ανεμοστρόβιλους, ένας υδροστρόβιλος εμφανίζει ταχύτητα ανέμων πάνω απο 100 χλμ την ώρα. Φτάνοντας όμως στην στεριά εξανεμίζεται. Οι πιο πολλοί υδροστρόβιλοι παρατηρούνται κοντά στους τροπικούς και σπανιότερα στα μέσα γεωγραφικά πλάτη και η εμφάνισή τους οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς κυρίως στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ένας ανεμοστρόβιλος σχηματίζεται πάνω από τη στεριά και είναι στην ουσία µια κατακόρυφη στήλη ατμοσφαιρικού αέρα που παρουσιάζει έντονη περιστροφή και επεκτείνεται από τη βάση των νεφών µιας καταιγίδας προς το έδαφος, εμφανίζοντας τη χαρακτηριστική χοάνη. Αν ένας ανεμοστρόβιλος εκδηλωθεί πάνω από τη θάλασσα ονομάζεται υδροστρόβιλος ενώ στρόβιλοι μικρότερου μεγέθους μπορούν να εμφανιστούν πάνω από ερημικές περιοχές ή επίπεδες εκτάσεις που καλύπτονται από χώμα, παίρνοντας το όνομα σκονοδιάβολοι.

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Εύβοια 

Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel από το πρωί της Τρίτης (5/9) και στη βόρεια και την κεντρική Εύβοια.

Τα πιο μεγάλα προβλήματα εντοπίστηκαν στην Κύμη, στο Αλιβέρι και σε χωριά του βόρειου τμήματος, καθώς, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο evima, εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=GKFsaF6s17U

«Δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας, η Κύμη έχει μετατραπεί σε ένα ποτάμι. Οι δρόμοι είναι αδιάβατοι, επικρατεί ένα χάος από την ισχυρή κακοκαιρία», δήλωσε κάτοικος της Κύμης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, ο περιφερειακός του Αλιβερίου έκλεισε λόγω της στάθμης των υδάτων και οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους. Στο σημείο έφτασαν άμεσα συνεργεία της ΔΕΥΑΚΑ του δήμου Κύμης Αλιβερίου όπου άνοιξαν ξανά τον δρόμο απομακρύνοντας τα νερά. Την ίδια ώρα χωρίς ρεύμα έμεινε το κέντρο του Αλιβερίου μετά την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.

https://www.youtube.com/watch?v=vogbwFONYh0
https://www.youtube.com/watch?v=mnLx9q0-8fg

protothema.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: