Καλάθι του νοικοκυριού: Οι δύο μεγάλες αλλαγές που έρχονται – Πάνω από 100 προϊόντα με πτώση τιμής

Η επάρκεια στα ράφια με την υποχρέωση των σούπερ μάρκετ να αντικαθιστούν ό,τι έχει εξαντληθεί, αλλά και το μέγεθος των σημάτων στα ράφια θα ρυθμιστούν με νόμο σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη

Μόλις δύο προϊόντα, από τα 642 που βρίσκονται στο καλάθι του νοικοκυριού, παρουσιάζουν αύξηση στην τιμή τους σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Ανάπτυξης που επισκέφθηκε όπως είχε προαναγγείλει κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ με τις χαμηλότερες συνολικά τιμές στο καλάθι, αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες αλλαγές που θα γίνουν στο μέτρο και θα νομοθετηθούν στη Βουλή.

«Θα ορίσουμε με νόμο και πρόστιμα για το μέγεθος της ταμπέλας» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης εξηγώντας πως: «Πολλές αλυσίδες έβαζαν μικρά ή ασπρόμαυρα ταμπελάκια. Πρέπει το σήμα να είναι εμφανές και να το βλέπει ο καταναλωτής. Συνέχισε δε πως: «Δεύτερον, δεν μπορώ να επιτρέψω να εξαντλούνται τα προϊόντα μέσα στις πρώτες ώρες. Εχουν ευθύνη τα σούπερ μάρκετ να έχουν επαρκείς ποσότητες. Είναι υποχρέωσή τους να φέρνουν άλλο προϊόν εφάμιλλο και στην ίδια τιμή».

Ουσιαστικά αυτό που θα προβλέπεται είναι πως σε περίπτωση που κάποια εταιρία δεν έχει σε απόθεμα ένα προϊόν που ενδεχομένως να έχει ζήτηση ή έχει εξαντληθεί γρήγορα, τότε θα έχει την υποχρέωση να κάνει αντικατάσταση με άλλο προϊόν ίδιας κατηγορίας το οποίο σε περίπτωση που είναι ακριβότερο θα πρέπει να το πωλούν στην ίδια τιμή.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις διαφορές που υπάρχουν στις τιμές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Με βάση τα στοιχεία που επικαλέστηκε, από τα 642 προϊόντα, τα 101 παρουσιάζουν μείωση της τιμής τους, τα 541 έχουν διατηρήσει ίδιες τιμές ενώ σε μόλις δύο από αυτά έχουν αυξηθεί. «Στο σύνολο της αξίας τους α περισσότερα καλάθια, έχουν χαμηλότερη τιμή από την προηγούμενη εβδομάδα. Οσοι νομίζουν πως δεν θα λειτουργήσει το μέτρο, κάνουν λάθος».

reader.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: