Καθαρά Δευτέρα 2024: Πού θα κυμανθεί η τιμή της λαγάνας

Η λαγάνα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, θα κυμανθεί στην ίδια τιμή με πέρυσι, καταγράφοντας, απλά, μία μικρή αύξηση.

Για τις αποκλίσεις τιμών στα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι της Σαρακοστής» από σουπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ μίλησε στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών στον σταθμό.

«Οι αποκλίσεις οφείλονται είτε σε πραγματικά δεδομένα – όπως τα κόστη λειτουργίας των αλυσίδων σουπερ μάρκετ – ή λόγω διαφορετικής εμπορικής πολιτικής κάθε αλυσίδας» σημείωσε ο υπουργός.

Σε γενικές γραμμές πάντως φέτος το καλάθι της Σαρακοστής είναι «μεσοσταθμικά ίδιο ή φθηνότερο με πέρσι» τόνισε ο υπουργός ανάπτυξης.

Επιπλέον, είναι σε λειτουργία πλατφόρμα του υπουργείου e-katanalotis όπου οι καταναλωτές μπορούν να δουν και να συγκρίνουν τις τιμές για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν από τα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς τους, ώστε να φτιάξουν το δικό τους «Καλάθι».

Πώς θα κινηθεί φέτος η τιμή της λαγάνας 

Ο υπουργός ξεκαθάρισε και ποια είναι φέτος η τιμή της λαγάνας, ώστε οι πολίτες να ξέρουν πότε γίνεται αισχροκέρδεια. Όπως είπε ο υπουργός, η τιμή της μεγάλης λαγάνας (750 γρ) κυμαίνεται από 2, 80 – 3,50 ευρώ και για την μικρή από 1,80 – 2 ευρώ.

dnews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!