Καθολική αποχή δικηγόρων την Πέμπτη 22/2 για τους Ποινικούς Κώδικες

Αποχή αποφάσισαν οι δικηγόροι. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε καθολική αποχή των δικηγόρων την ημέρα της ψήφισης στη Βουλή του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, δηλαδή την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024.

Ακόμη, αποφάσισαν 3ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους κατά τις ώρες 12 μ. έως και 3μ.μ. στις 28-2-2024, ημέρα μνήμης για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών, με παράλληλες δράσεις για το ζήτημα αυτό την ίδια ημέρα, όπως είναι κατάθεση υπομνήματος των Δικηγορικών Συλλόγων στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή στη Λάρισα ως νομιμοποιηθέντων διαδίκων στην διενεργούμενη προανάκριση, συνέντευξη Τύπου και κατάθεση στεφάνου στον τόπο του δυστυχήματος, κ.λπ.

Τέλος, για την ερχόμενη Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου.

Ποινικοί κώδικες: Έκανε πίσω το υπ. Δικαιοσύνης στο άρθρο 187

Εν τω μεταξύ, έκανε πίσω το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο περιβόητο άρθρο 187 παράγραφος 6 του νέου Ποινικού Κώδικα, που είχε γίνει, μεταξύ άλλων, αιτία πολέμου με τους δικηγόρους, οι οποίοι απείχαν από συγκεκριμένες δίκες, επί ενάμισι χρόνο.

Το συγκεκριμένο άρθρο του 187 ΠΚ, έστελνε στις φυλακές χωρίς αναστολή τους καταδικασθέντες ακόμη και για πλημμέλημα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αποχή τους δικηγόρους από τις δίκες για εγκληματικές οργανώσεις από τον Απρίλιο του 2022 και μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με όσα είπαν στην Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τους νέους Ποινικούς Κώδικες ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο Υφυπουργός Γιαννης Μπούγας , θα είναι πλέον στη διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου, να αποφασίσει εάν η ποινή θα έχει ανασταλτική δύναμη, ή ο καταδικασθείς θα οδηγείται στη φυλακή.

Ήδη τον περασμένο χρόνο (2022), εξ αυτού του λόγου, είχαν αναβληθεί πάνω από 400 δίκες, όπως π.χ η δίκη για τη Folli Follie.

ieidiseis.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!