Κατώτατος μισθός: Τόση θα είναι η νέα αύξηση

ΝΕΕΣ αλλαγές στον Κατώτατο Μισθό – Πάνω από 3,5% η αύξηση για τον κατώτατο μισθό – Οι δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου – Να προχωρήσουν σε αυξήσεις μισθών κάλεσε τις επιχειρήσεις η υπουργός Εργασίας τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί το εισόδημά τους, ενώ όσον αφορά τον κατώτατο μισθό εκτίμησε ότι η αύξηση θα πρέπει να είναι αρκετά πάνω από το 3,5% που έκλεισε ο πληθωρισμός το 2023.

Αλλαγές στον κατώτατο μισθό: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία Ειδικότερα, σύμφωνα με το capital , η τόνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα για τις πολιτικές που σχεδιάζει να εφαρμόσει το υπουργείο Εργασίας ώστε την άνοιξη του 2027 ο κατώτατος μισθός να βρίσκεται στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ, ανέφερε η κ Μιχαηλίδου σε ενημερωτική συνάντηση με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου Εργασίας. Η παρότρυνσή της προς τους εργοδότες να ανεβάσουν τους μισθούς, δημιουργεί προϋποθέσεις για μια αύξηση του κατώτατου μισθού πάνω και από 5% ώστε να διαμορφωθεί μεταξύ 820 και 830 ευρώ, από την 1η Απριλίου. Η τελική πρόταση για την αύξηση του μισθού θα υποβληθεί στην υπουργό από το ΚΕΠΕ στα μέσα Μαρτίου και στη συνέχεια η κυβέρνηση, κατόπιν εισήγησης της κ. Μιχαηλίδου, θα αποφασίσει αν το ποσοστό αύξησης θα είναι αυτό που λέει το πόρισμα ή αν θα είναι μεγαλύτερο.

Νέο επίδομα ανεργίας Για το επίδομα ανεργίας η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι χρειάζεται να γίνει πιο ανταποδοτικό και το ύψος του να καθορίζεται βάσει των ετών ασφάλισης και του μισθού. Για παράδειγμα εργαζόμενος με μισθο΄2.000 ευρώ με 25 χρόνια πληρωμής εισφορών, θα δικαιούται επίδομα ανεργίας κοντά στα 1.000 ευρώ για ένα τρίμηνο και στους υπόλοιπους μήνες της επιδότησης το ποσό να μειώνεται μέχρι το ύψος του εκάστοτε βασικού επιδόματος (π.χ. στα 479 ευρώ σήμερα).

ipaidia.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!