Κίνημα της πετσέτας: Οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ έφεραν 22 συλλήψεις σε 24 ώρες σε τρία νησιά του Αιγαίου

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μετά τους ελέγχους που έγιναν χθες, Πέμπτη

 

Διαρκείς είναι οι έλεγχοι στις παραλίες της Ελλάδας μετά το «κίνημα της πετσέτας» με την ΕΛΑΣ να ανακοινώνει την Παρασκευή ότι μόνο σε ένα 24ωρο – χθες Πέμπτη 17 Αυγούστου – προχώρησε σε 22 συλλήψεις σε τρία νησιά του Αιγαίου για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά τη χρήση του αιγιαλού.

 

Συγκεκριμένα, οι παραβάσεις αφορούσαν στην κατάληψη αιγιαλού με ομπρελοκαθίσματα χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή, χρήση χώρου που εμπίπτει σε προστατευτικές διατάξεις της αρχαιολογίας και παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα μέσω τοποθέτησης ομπρελοκαθισμάτων σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων από την ακτογραμμή.Στη Μύκονο συνελήφθησαν:

    • – νόμιμος εκπρόσωπος επιχείρησης και 17 ακόμη άτομα, τα οποία προέβαιναν σε εργασίες εγκατάστασης μεταλλικής κατασκευής – εξέδρας καταλαμβάνοντας 380 τ.μ. τμήματος ζώνης αιγιαλού – παραλίας, χωρίς άδεια,- προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ο οποίος είχε τοποθετήσει σε τμήμα αιγιαλού 16 σετ ομπρελοκαθισμάτων, 16 ξύλινες κατασκευές με 4 ξαπλώστρες σε κάθε μία από αυτές, καταλαμβάνοντας χώρο περίπου 300 τ.μ., χωρίς άδεια.
 

Στην Πάρο συνελήφθησαν:

    • – ιδιοκτήτης επιχείρησης που είχε τοποθετήσει 206 σετ ομπρέλες – ανάκλιντρα καταλαμβάνοντας τμήμα χώρου αιγιαλού και παραλίας, χωρίς άδεια.- προσωρινά υπεύθυνος τουριστικού καταλύματος που είχε εναποθέσει 12 ομπρέλες και 24 ανάκλιντρα, εγκαταστήσει φράκτη μήκους 5 μέτρων και ξύλινο κιόσκι εντός αιγιαλού και παραλίας, χωρίς άδεια.
 

Στη Ρόδο συνελήφθησαν:

  • – προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε τοποθετήσει 136 ομπρέλες και 272 ξαπλώστρες από τις οποίες 20 ομπρέλες και 40 ξαπλώστρες βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων από την ακτογραμμή εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα. Επίσης στον χώρο είχαν αναπτυχθεί 220 τραπεζοκαθίσματα και υπήρχαν σταθερές ξύλινες κατασκευές, χωρίς έγκριση της αρμόδιας Υπηρεσίας Αρχαιολογίας και άδεια χρήσης του αιγιαλού.
  •  

protothema.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
%d