“Κληρώνει” αυτήν την εβδομάδα για εργοστάσιο “Δεσύλλα”, “Μπριτάνια”, 5στερο ξενοδοχείο και… βίλες στη Μύκονο

Περίπου 1.000 πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί για την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα. Από αυτούς ξεχωρίζουν κυρίως δύο “βαριά” σφυριά για δύο βιομηχανικά ακίνητα: το μεγάλο ακίνητο της εταιρείας Αλέξανδρος Δεσύλλας Α.Ε. στην Κέρκυρα και οι εγκαταστάσεις του ιστορικού εργοστασίου της “Μπριτάννια”, στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Επίσης, στο “στόχαστρο” των πλειστηριασμών αναμένεται να βρεθεί εκ νέου και ο ιδιοκτήτης της πτωχευμένης εταιρείας υποδημάτων Elite, Δημήτριος Χριστοδουλάτος, οι γνωστές βίλες στον Κούνδουρο της Μυκόνου και το 5 αστέρων ξενοδοχείο “Lindos Memories” στη Ρόδο. 

Εργοστάσιο “Δεσύλλα”

Για το ακίνητο της Αλέξανδρος Δεσύλλας Α.Ε. στην Κέρκυρα, έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 8,237 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, αφορά ουσιαστικά το πρώην “εργοστάσιο Δεσύλλα” ή εργοστάσιο “Καννάβεως, Λίνου και Ιούτης” – μια βιομηχανική μονάδα που ιδρύθηκε το 1871. 

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο είχε χτυπήσει το σφυρί για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το σφυρί αφορά συγκεκριμένα ένα εργοστασιακό συγκρότημα επεξεργασίας -όταν λειτουργούσε- λίνου, ιούτης και καννάβεως, το οποίο βρίσκεται στο προάστιο Γαρίτσας της πόλης της Κέρκυρας και το οποίο περιλαμβάνει οικοδομική έκταση περίπου 37.647 τ.μ. και 90 περίπου κτίρια εκ των οποίων τα τρία είναι εκτός της οικοδομικής έκτασης. 

Το συγκρότημα είναι σήμερα πλήρως εγκαταλελειμμένο, ήτοι δεν λειτουργεί και δεν συντηρείται, ενώ όταν λειτουργούσε περιελάμβανε κτίσματα συνολικής επιφάνειας 15.500 τ.μ. περίπου, όμως σήμερα τα περισσότερα κτίρια έχουν κατεδαφισθεί ή έχουν ερειπωθεί με την πάροδο του χρόνου. 

"Κληρώνει" αυτήν την εβδομάδα για εργοστάσιο "Δεσύλλα", "Μπριτάνια", 5στερο ξενοδοχείο και… βίλες στη Μύκονο

“Μπριτάννια”

Επίσης, την Τετάρτη αναμένεται να βγουν σε πλειστηριασμό οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου της “Μπριτάννια”, στη Νέα Φιλαδέλφεια, πολύ κοντά στο γήπεδο “OPAP Arena”. Ο πλειστηριασμός, που στρέφεται εις βάρος της “Όμικρον Κύκλος Real Estate Development Κτηματική Τουριστική και Ξενοδοχειακή Ανώνυμη Εταιρεία”, έχει τιμή πρώτης προσφοράς τα 3,354 εκατ. ευρώ. 

Το σφυρί αφορά συγκεκριμένα ένα ακίνητο, μετά των επ’ αυτού υφισταμένων κτισμάτων, το οποίο ευρίσκεται στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής, στη θέση “Ποδάρες ή Ποδαράδες ή Γκουραμάδες Τουραλη”. Επί του γηπέδου, κειμένου κατά τον αρχικό τίτλο κτήσεως επί της οδού Λυκούργου αρ. 80 και εκτός του εγκεκριμένου της πόλεως Νέας Φιλαδέλφειας, υφίσταται, σύμφωνα με τον αρχικό τίτλο κτήσεως, ένα βιομηχανοστάσιο, το οποίο αποτελείται από το κυρίως ισόγειο βιομηχανικό κτίριο, επιφάνειας 4.800 τ.μ., μετά των υπογείων χώρων του, επιφάνειας 1.200 τ.μ. Επίσης, υφίσταται ένα μηχανουργείο (μονώροφο παλαιό κτίσμα), επιφάνειας 430 τ.μ., ένα κτίριο λεβητοστασίου, επιφάνειας 110 τ.μ., ένα ισόγειο κτίριο πρατηρίου, επιφάνειας 30 τ.μ., και ένα φυλάκιο (οικίσκος φύλακα), επιφάνειας 50 τ.μ., ήτοι η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων είναι 6.620 τ.μ. 

Μπριτάννια 18.02.2024

Elite

Αντιμέτωπος με το ηλεκτρονικό σφυρί θα βρεθεί, επίσης την Τετάρτη, ο Δημήτρης Χριστοδουλάτος της Elite. Πρόκειται για επαναληπτικό σφυρί που αφορά ένα οικόπεδο μετά της επ’ αυτού ισόγειας οικοδομής με δύο υπόγεια στον Διόνυσο Αττικής. Η τιμή εκκίνησης έχει μειωθεί στις 710.400 ευρώ, από 888.000 ευρώ στους δύο προηγούμενους άγονους πλειστηριασμούς.

Η Elite είχε καταφέρει να γίνει μία καταξιωμένη μάρκα υποδημάτων, με ευρεία αποδοχή στην ελληνική αγορά, ωστόσο, ήταν ένα από τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, με τα προβλήματα ρευστότητας να εμφανίζονται ήδη από το 2008. Το 2009, υπό το βάρος και του κλεισίµατος της στρόφιγγας δανεισµού, τα προβλήματα της εταιρείας επιδεινώθηκαν, θέτοντας εν αμφιβόλω το μέλλον της. Η εταιρεία κηρύχθηκε επίσημα σε κατάσταση πτώχευσης το 2017. 

Xristodoulatos 18.02.2024

“Lindos Memories”

Ένα ακόμη “βαρύ” σφυρί που έχει προγραμματιστεί για αυτήν την εβδομάδα αφορά την ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων με την επωνυμία “Lindos Memories”, που βρίσκεται στη Ρόδο, κοντά στον παραδοσιακό οικισμό της Λίνδου.

Ο πλειστηριασμός -εφόσον δεν υπάρξει κάποια ανατροπή έστω και την τελευταία στιγμή- έχει προγραμματιστεί για τις 22 Φεβρουαρίου 2024, έχει επισπεύδουσα τη Cepal και τιμή πρώτης προσφοράς τα 6,6 εκατ. ευρώ. 

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας “Klimatair”. Όμως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ακίνητο περιήλθε στην οφειλέτιδα εταιρεία το 2000, αλλά από τον Μάιο του 2002 το ξενοδοχείο μισθώθηκε για διάρκεια 20 ετών στην “Ξενοδοχεία Ελλάδος Mitsis Company”. Η εν λόγω μίσθωση έχει παραταθεί για επιπλέον δύο έτη.

Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα ένα αγροτεμάχιο, επιφανείας βάσει τίτλου 25.310,50 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση “Πετροκοπιό”. Εντός του γηπέδου έχει κατασκευαστεί η ξενοδοχειακή μονάδα, δυναμικότητας 70 δωματίων και 150 κλινών. 

Lindos Memories 18.02.2024

Οι βίλες στον Κούνδουρο 

Αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό “σφυρί” θα βρεθεί εκ νέου ένα συγκρότημα από δύο ημιτελείς πολυτελείς κατοικίες στη Μύκονο. Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει βρεθεί επανειλημμένα στην πλατφόρμα, ωστόσο η διαδικασία είτε είχε ολοκληρωθεί χωρίς να εμφανιστούν πλειοδότες είτε είχε ανασταλεί. 

Ο νέος πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Intrum Hellas, έχει προγραμματιστεί για τις 21 Φεβρουαρίου 2024, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει “ψαλιδιστεί” στα 2,210 εκατ. ευρώ, από 2,720 εκατ. και 3,4 εκατ. ευρώ στους προηγούμενους. 

Το ακίνητο βρίσκεται συγκεκριμένα στη θέση “Πλυντρί ή Κουφωκι ή Κούνδουρος”. Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 4.080 τ.μ. Επί του αγροτεμαχίου, που είναι εκτός σχεδίου πόλεως, υπάρχουν σήμερα δύο κατοικίες.

Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή, οι κατοικίες είναι ημιτελείς, ωστόσο βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης. Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο έχουν κατασκευαστεί δύο πισίνες – μία για κάθε κατοικία. Σημειώνεται ότι ο πλειστηριασμός στρέφεται σε βάρος ιδιώτη.

Viles Mykonou 18.02.2024

capital.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!