Δείτε πως είναι η Μύκονος τον χειμώνα – Επιστροφή στην κανονικότητα (Φωτό+Βίντεο)

Το νησί – «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι πάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας.

Η Μύκονος, ναι, είναι το νησί πόλος έλξης του παγκόσμιου τουρισμού, του αχαλίνωτου clubbing, των ακριβών πεντάστερων ξενοδοχείων, των εστιατορίων με την γαστρονομία που υπηρετεί τις σύγχρονες τάσεις και τα πορτοφόλια των Κροίσων, το νησί που οι διεθνείς σελέμπριτις καταφθάνουν με τα ιδιωτικά τους αεροπλάνα και τα μυθικά τους κότερα, το νησί που μας προμηθεύει με πολλές σκαμπρόζικες ιστορίες για τις μέρες και κυρίως τις νύχτες των διάσημων του πλανήτη που θεωρούν επιβεβλημένη μια τουλάχιστον καλοκαιρινή απόβαση στα εδάφη της.

Υπάρχει όμως και η άλλη Μύκονος αυτή των γηγενών, των ανθρώπων που γεννήθηκαν και ζουν μόνιμα εκεί. Γι’ αυτούς είναι η γη τους και ο κόπος τους να την κάνουν να καρπίσει, οι αέρηδες που τους παίρνουν τις έγνοιες και τους καθαρίζουν τα μυαλά, οι παραδόσεις και οι μνήμες που τους κρατάνε ενωμένους, οι παρέες τους τον χειμώνα, τότε που το νησί ησυχάζει

Η Κοσμοπολίτικη Παραλία της Ελιάς χωρίς ξαπλώστρες, water sports και τους αμέτρητους τουρίστες να περπατάνε από άκρη σε άκρη της μεγαλύτερης σε μήκος παραλίας του νησιού.

Ο Δρόμος για τους Κάτω Μύλους της Μυκόνου σκοτεινός με τα λιγοστά φώτα των σπιτιών των ντόπιων να κρατάνε ζωντανή όσο μπορούν την περιοχή μέχρι την επόμενη σεζόν.

Ανάμεσα από το Αγράρι και την Ελιά καταπράσινα χωράφια – το πράσινο είναι σπάνιο για την Μύκονο – σημαίνει ότι τον χειμώνα αυτόν έχει βρέξει αρκετά. Πάρα πολλοί Μυκονιάτες είναι κτηνοτρόφοι, από αυτό κάποιοι ζουν και κάποιοι άλλοι απλά κρατάνε την παράδοση και τις συνήθειες των προγόνων τους.

Ο γνωστός Γιαλός της Μυκόνου με τα ωραία εστιατόρια, τα βαρκάκια του και τους λιγοστούς πλέον πεζούς που διασχίζουν αραιά την… περατζάδα.


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: