Επενδυτές από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα αγοράζουν πολυτελή ακίνητα στα νότια προάστια, Κυκλάδες

Επίκεντρο αυτών των επενδύσεων είναι μεγάλα και πολυτελή οικιστικά projects στα νότια προάστια της Αττικής, αλλά και σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη η Νάξος, η Πάρος, η Τήνος και η Κέρκυρα.

Πολυεκατομμυριούχοι, αναζητητές ευρωπαϊκού διαβατηρίου, Έλληνες ομογενείς, ευρωπαίοι συνταξιούχοι, ψηφιακοί νομάδες και μικρότεροι, ή μεγαλύτεροι, επενδυτές ακινήτων ψάχνουν σπίτι στην Ελλάδα.

Σημαντικές επενδυτικές κινήσεις πραγματοποιούνται αυτή την εποχή από ξένους αγοραστές κυρίως στον οικιστικό τομέα, αναφέρει στον Οικονομικό Ταχυδρόμο ο κ. Λευτέρης Ποταμιάνος, πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών – Αττικής, επισημαίνοντας ότι η ζήτηση κατευθύνεται κυρίως σε ακριβά ακίνητα παρά τις αρρυθμίες που έχει επιφέρει η ενεργειακή και πληθωριστική κρίση.

877099-450x273

Αυτή τη στιγμή οι κυριότερες χώρες προέλευσης των εν λόγω επενδυτών είναι οι Η.Π.Α., το Λίβανο, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ εξαφανισμένοι σχεδόν είναι οι Ρώσοι και Ουκρανοί ολιγάρχες λόγω του πολέμου, τονίζει ο κ. Ποταμιάνος.

Επίκεντρο αυτών των επενδύσεων είναι μεγάλα και πολυτελή οικιστικά projects στα νότια προάστια της Αττικής, αλλά και σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη η Νάξος, η Πάρος, η Τήνος και η Κέρκυρα.

«Ένας επίσης σημαντικός παράγοντας εισροής επενδυτικών κεφαλαίων είναι αυτός του επαναπατρισμού κάποιων ομογενών από Αμερική, Αυστραλία και Καναδά, οι οποίοι προσβλέπουν πως στο άμεσο μέλλον η ελληνική κτηματαγορά θα γίνει απλησίαστη και ότι οι τιμές είναι ακόμα σε χαμηλά επίπεδα για τα παγκόσμια δεδομένα», επισημαίνει ο πρόεδρος των μεσιτών.

Σε ορισμένες περιοχές 9 στους 10 αγοραστές είναι ξένοι

Οι εθνικότητες εκείνων που αναζητούν εξοχικές κατοικίες στην χώρα μας, διαφοροποιούνται από περιοχή σε περιοχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της RE/MAX Ελλάς, στις 100 πωλήσεις που πραγματοποιούνται το 54% καλύπτει την ζήτηση Ελλήνων ενδιαφερομένων και το 46% από χώρες του εξωτερικού.Η αναζήτηση εξοχικής κατοικίας φαίνεται ότι είναι σχεδόν «ελληνική» υπόθεση σε πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας όπως η Ξάνθη, η Κομοτηνή και η Ηγουμενίτσα (90 στις 100 πωλήσεις πραγματοποιούνται από Έλληνες) ενώ το αντίστροφο παρατηρείται σε νησιωτικές περιοχές όπως η Νάξος, το Ρέθυμνο και η Κέρκυρα όπου οι 90 στις 100 πωλήσεις αφορούν αγοραστικό κοινό του εξωτερικού.

pagenews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: