Η Μύκονος μιας άλλης εποχής. Τότε που οι διακοπές στο νησί, ήταν “δικαίωμα” όλων

Μύκονος: Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Κάθε καλοκαίρι, τζετ, γιοτ και κάθε είδους πολυτελή πλοία σταματούν στο λιμάνι της Μυκόνου για να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους, οι πλούσιοι ιδιοκτήτες τους.

Η Μύκονος διαθέτει γραφικά και πανέμορφα σοκάκια, τα οποία κάθε καλοκαίρι πλημμυρίζουν από τους χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι σπεύδουν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους στο νησί. Οι διάσημοι λατρεύουν συνήθως στη Μύκονο τις βουτιές σε διάφορες διάσημες παραλίες. Παραλίες οι οποίες προσφέρουν χλιδάτη ζωή σε όποιον τις επιλέξει για να κάνει παραθέριση.

Τα εστιατόρια και τα μπαρ του νησιού κάνουν επίσης τους τουρίστες να παραμιλούν. Ακριβά ποτά, ακριβά κοκτέιλ και κάθε είδους πολυτέλεια περιμένει όποιον θελήσει να δώσει το «παρών» στα μέρη τους. Η τουριστική ανάπτυξη του νησιού πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Μάλιστα, η κορύφωσή της ήρθε τα τελευταία χρόνια. Αυτό, διότι το νησί της Μυκόνου είναι γνωστό σε κάθε μέρος ή σημείο του πλανήτη.

Ωστόσο, η Μύκονος της δεκαετίας του ’60 μοιάζει να είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη του σήμερα. Τότε, μπορούσε κανείς να την παρομοιάσει μόνο με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Αυτό, διότι η αλιευτική παράδοση είχε εξέχουσα θέση και στο νησί της Μυκόνου. Το λιμάνι δεν ήταν ένας σταθμός για υπερπολυτελή πλοία. Τουρίστες εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα, ενώ το ίδιο συνέβαινε και με τα αυτοκίνητα. Αυτό, διότι τότε τα οχήματα δεν κυκλοφορούσαν. Οι κάτοικοι προτιμούσαν για τις καθημερινές μετακινήσεις τους, μόνο τα ζωντανά τους. Δηλαδή, τα γνωστά γαϊδουράκια της Μυκόνου.

Ακολουθούν δέκα φωτογραφίες από τη Μύκονο μιας άλλης εποχής, η οποία δεν είχε καμία σχέση με την αίγλη του σημερινού νησιού:

enimerotiko.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: