Η white rock villa που χάνεται στο απέραντο μπλε της Μυκόνου

Η white rock villa είναι ένα project των Chorografoi architects

Οι Chorografoi architects αποκαλύπτουν τη “white rock villa”, μια εξοχική κατοικία που βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία στη Μύκονο, το κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων. Αμφιθεατρικά ενσωματωμένη στο τοπίο, η κατοικία δένει αρμονικά με το περιβάλλον της, ενώ παραμένει ευδιάκριτα ορατή χάρη σ’ έναν λευκό επιχρισμένο τοίχο που αγκαλιάζει την πλαγιά του λόφου και ανοίγει προς τη θέα στο Αιγαίο και τα κοντινά νησιά.

Η βίλα των Chorografoi architects χωρίζεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα που συνδέονται μ’ ένα εξωτερικό μονοπάτι με σκάλες

Οι ένοικοι έχουν πρόσβαση στο οικόπεδο στο υψηλότερο επίπεδο, από ένα μονοπάτι που οδηγεί στην κύρια είσοδο του σπιτιού και έναν μεγάλο υπαίθριο χώρο, καθώς και έναν ανεξάρτητο ξενώνα με ιδιωτικό μπάνιο. Πρόκειται για μια βίλα βυθισμένη σε φυτά κι ελαιόδεντρα, που προσφέρει μια υπέροχη αίσθηση ιδιωτικότητας κι ένα φιλόξενο συναίσθημα σε κάθε επισκέπτη.

Το outdoor αυτού του επιπέδου περιλαμβάνει έναν σκιερό χώρο και την πισίνα υπερχείλισης, και τα δύο με θέα στο Αιγαίο πέλαγος. Η χρήση πέργκολας σκοπεύει να δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν τον υπαίθριο χώρο όλη την ημέρα προστατευμένοι από τον ήλιο και τους καλοκαιρινούς ανέμους. φιλοξενεί ανοιχτή κουζίνα, μπαρ, τραπεζαρία και καθιστικό ακριβώς δίπλα στην πισίνα, που ακολουθεί τον λευκό τοίχο ενισχύοντας μια αίσθηση ρευστότητας. Plus, οι εξωτερικοί χώροι είναι ιδιαίτερα άνετοι, ευρύχωροι και ποικίλοι: κάποιοι είναι προστατευμένοι, για πρωινό και φαγητό, ενώ υπάρχει άπλετος χώρος για ηλιοθεραπεία στη βεράντα. 

Το ασβεστωμένο πέτρινο κτίριο του υψηλότερου επιπέδου φιλοξενεί την κύρια κατοικία που στεγάζει το σαλόνι, την τραπεζαρία, την κουζίνα, το WC, τον αποθηκευτικό χώρο, καθώς και τέσσερις πολυτελείς σουίτες με ιδιωτικό μπάνιο. Ακολουθώντας τη φυσική κλίση του εδάφους, οι σκάλες οδηγούν σ’ ένα χαμηλότερο επίπεδο όπου μπορεί κανείς να βρει ένα υπαίθριο σαλόνι με τζάκι και μια άλλη ιδιωτική σουίτα με μπάνιο.

Η βίλα γίνεται «ένα» με την πλαγιά του λόφου χάρη στις εκτεταμένες πράσινες στέγες και την πλούσια βλάστηση που ενσωματώνουν απρόσκοπτα την κατασκευή στο φυσικό περιβάλλον. τα καμπύλα σχήματα, που εμφανίζονται τόσο στον σχεδιασμό του κτιρίου όσο και στις γύρω διαμορφώσεις, είναι εμπνευσμένα από την πλαστικότητα των παραδοσιακών αρχιτεκτονικών μορφών. Σε συνδυασμό με τη χρήση παραδοσιακών υλικών, όπως ο ασβέστης και η τοπική πέτρα, στοιχεία σε φυσικές αποχρώσεις συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κι ενισχύουν την ουσία του ελληνικού καλοκαιρινού τρόπου ζωής.

Η σχεδιαστική γλώσσα του εξωτερικού ρέει και στους εσωτερικούς χώρους, οι οποίοι συνδυάζουν τις ευθείες γραμμές και τις απαλές καμπύλες του παραδοσιακού σχεδιασμού με μια σύγχρονη, μινιμαλιστική αισθητική. Το σπίτι δημιουργεί μια αίσθηση διαφάνειας κι ελαφρότητας, με την απόλυτη λευκότητα να έρχεται σε όμορφη αντίθεση με το υπέροχο γαλάζιο του Αιγαίου, που μπορεί να δει κανείς από σχεδόν κάθε παράθυρο.

pagenews.gr


Ακολουθήστε μας στα social media του XploreMykonosNews.gr

Κάντε εγγραφή και στο κανάλι μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας και στο Νο1 lifestyle & travelling περιοδικό της Μυκόνου XploreMykonosMagazine.com


Διαβάστε ακόμη:


Translate »
error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: